Sute de suceveni au participat la manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României au demarat joi, la Suceava, la ora 10:00, când Detaşamentul de onoare a primit suita oficialităţilor, condusă de prefectul judeţului. După intonarea imnului a urmat o scurtă slujbă susţinută de un sobor de preoţi, pentru pomenirea eroilor căzuţi la datorie, luările de cuvânt din partea conducerilor judeţene şi municipale şi depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor „Bucovina înaripată” din partea instituţiilor sucevene, a partidelor politice, a unităţilor de învăţământ şi asociaţii şi ONG-uri din municipiul reşedinţă de judeţ.

Prezent la manifestări, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că românii trebuie să fie uniţi, toleranţi şi cu încredere pentru a răzbi aceste vremuri care nu sunt uşoare. Şeful administraţiei judeţene a spus în faţa celor câtorva sute de suceveni prezenţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României că astăzi se săbătoreşte „ziua noastră cea mare”. „E nevoie de unitate, toleranţă şi încredere ca să răzbim aceste vremuri nu uşoare pentru noi”, a spus preşedintele CJ Suceava. El a urat sucevenilor sănătate, mulţi ani, cu bucurii şi mai mult optimsm.

La rândul său, prefectul judeţului, Sorin Arcadie Popescu, a transmis sucevenilor mesajul premierului Emil Boc în timp ce primarul Sucevei, Ion Lungu, a evocat semnificaţia acestei sărbători.

Cele câteva sute de persoane care în ciuda vremii mohorâte au dorit să fie prezente la sărbătoare, au putut admira la finele ceremoniei defilarea Detaşamentului de onoare compus din drapelul de luptă cu garda la drapel asigurată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, garda de onoare compusă din două plutoane compuse din cadrele Inspectoratului Suceava şi a Detaşamentului de pompieri Suceava, un pluton asigurat de Batalionul 17 Vânătorii de munte “Dragoş Vodă” din Vatra Dornei şi un pluton asigurat de Inspectoratul de Jandarmi al judeţului.


Intră acum și în grupul de