Sectia de Chirurgie Generala din cadrul Spitalului Judetean Suceava a fost adusa la standarde europene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Principala unitate sanitară din judeţ, Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, se mândreşte începând de vineri cu încă o secţie care a fost reabilitată şi modernizată conform standardelor europene.

Potrivit conducerii spitalului, este vorba despre o investiţie ce se ridică la valoarea de aproape 14 miliarde de lei vechi, secţia de Chirurgie Generală alăturându-se astfel celorlalte sectoare medicale care s-au bucurat anul acesta de reconstrucţie: Unitatea de Primire a Urgenţelor, Serviciul de ambulatoriu, Imagistică şi radiologie, Anestezie Terapie Intensivă şi o parte din Blocul Operator.

Inaugurarea noii secţii a fost făcută în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care s-a arătat foarte mulţumit de rezultatul final. „O secţie extrem de importantă care am reuşit să o medernizăm, nu fără eforturi mari. Anul 2011 a fost pentru spitalul judeţean unul în care dacă tragem linie şi adunăm rezultă peste 6 milioane de euro investite până acum, iar alte secţii urmează să intre şi ele în reabilitare”, a declarat Gheorghe Flutur.

„Se ştie foarte bine că în ultima perioadă au fost depuse eforturi uriaşe pentru îmbunătăţirea imaginii şi activităţii în cadrul Spitalului Judeţean Suceava, pentru ca din paragină în care se afla în urmă cu aproximativ trei ani de zile să se ajungă acum la o unitate sanitară care se bate cu cele mai moderne din ţară, ba chiar şi cu unele din Europa”, ne-a declarat la inaugurare managerul unităţii, Vasile Rîmbu.

În momentul de faţă, secţia de Chirurgie Generală are un număr de 81 de paturi, din care un sector septic cu 12 paturi, un compartiment de chirurgie toracică cu şase paturi şi 27 de saloane care au între 1 şi 3 paturi maxim, fiecare.

Serviciul medical în acest sector spitalicesc este asigurat de 9 medici chirurgi (7 medici primari şi doi specialişti), 17 asistente medicale şi 11 infirmiere, statisticile arătând că, anual, prin această secţie trec peste 3.100 de pacienţi.


Intră acum și în grupul de