Afaceri cu miros de peste vizitate de organele de control in Piata Mica din Suceava


Intră acum și în grupul de

Un magazin din Piaţa Mică a municipiului reşedinţă de judeţ s-a ales cu amenzi de peste 17 milioane de lei vechi după ce organele de control au observat că afacerea prea mirosea a peşte.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, controlul a fost efectuat pe parcursul zilei de vineri de polițiștii Biroului de combatere a delictelor silvice şi piscicole din cadrul IPJ Suceava și specialiști din cadrul DSVSA Suceava, la o societate comercială din Suceava ce deţine un magazin mixt cu obiect de activitate comercializarea peştelui, situat în „Piaţa Mică”.

În cadrul unităţii a fost inventariată cantitatea de aproape 70 de kg peşte de diferite specii, care era eviscerat în unitate, fără ca aceasta să fie autorizată în acest sens.

În plus, alte 10 kg peşte specia biban, înota în linişte în bazinele magazinului fără a deţine nici un fel de document care să-i ateste provenienţa.

„S-a procedat la confiscarea în vederea distrugerii la o firmă autorizată, a întregii cantităţi de peşte fiind aplicate totodată 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.700 lei” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de