Eveniment monden cu participare nationala, la Suceava, organizat de doi elevi suceveni care viseaza sa ajunga pe marile scene ale lumii


Intră acum și în grupul de

Bogdan Mogoş şi Ioana Vîrlan prieteni buni şi elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, sunt doi tineri ambiţioşi care vineri seară au fost gazdele unui eveniment pe cât de „glamourous”, pe atât de actual, destinat modei, organizat în incinta unei cafenele sucevene. Manifestarea reprezintă un prim pas făcut de cei doi tineri spre visul de a ajunge doi designeri vestimentari celebri, pe marile scene ale lumii.

Într-un cadru informal şi într-o atmosferă relaxată asezonată cu cele mai ciudate cocktail-uri, invitaţii au avut posibilitatea să admire şi să cumpere piese din colecţiile a cinci designeri români.

„Designerii prezenţi la evenimentul din această seară au venit special la Suceava, de la Cluj şi Bucureşti pentru a-şi prezenta colecţiile în Bucovina noastră, articolele expuse având posibilitatea de a fi achiziţionate. Acestea sunt fashion couture şi casual, putând fi purtate şi în ţinutele de zi cu zi. Preţurile sunt accesibile, o rochiţă ajungând să se vândă la suma de 250 lei. Ne-am gândit să organizăm un astfel de eveniment la Suceava, deoarece aceasta are nevoie de cunoştiinţe din domeniul modei, fiind primul eveniment monden de acest gen”, a explicat Ioana Vîrlan.

Precizăm că evenimentul va fi punctat în portofoliile celor doi elevi care în vară, după susţinerea bacalaureatului se pregătesc să aplice la cea mai prestigioasă facultate de design vestimentar din Anglia.

Bogdan Mogoş: „Mi-ar plăcea să reuşesc să schimb mentalitatea oamenilor din Bucovina vis-a-vis de modă… Sunt de părere că o piesă vestimentară trebuie să fie incomodă”

„Pasiunea mea pentru modă se datorează în mare parte şi faptului că sora mea este model. Am avut nenumărate ocazii să particip alături de ea la prezentări de modă, în urma cărora am făcut o pasiune pentru acest domeniu şi doresc să continui pe acest drum. Mi-ar plăcea să reuşesc să schimb mentalitatea oamenilor din Bucovina vis-a-vis de modă. Fashion pentru mine înseamnă stil de viaţă, calitate, o viaţă în care te respecţi atât pe tine ca persoană, cât şi pe cei din jur, pentră că de regulă, moda este incomodă. Trebuie să simţim atunci când purtăm o haină, dar trebuie să ne şi caracterizeze. Personal, adopt stilul avangardist, ieşit din comun. Pe fetele care au expus în seara aceasta le-am cunoscut participând la mai multe tărguri de modă organizate la nivel naţional, ele fiind apropiate de stilul meu, dar având şi preţuri accesibile la modelele pe care le crează”, a explicat Bogdan Mogoş.

În cadrul evenimentului au expus: Carmen Cherches, Florina Farcaş, Diana Flore, Alexandra Ivaşcu, Raluca Popa, Ioana Ciolacu Miron şi M17 designers (un proiect ambiţios ce conţine creaţiile mai multor tineri designeri), aducând în faţa invitaţilor suceveni atât obiecte vestimentare, cât şi accesorii ingenioase, dar totodată extravagante. Cei care au dorit să îşi achiziţioneze măcar o piesă din cele expuse, au trebuit să scoată din buzunar sume cuprinse între 50 şi 800 lei. Remarcăm faptul că piesa couture de rezistenţă a serii care a atras cele mai multe priviri a fost o geacă scurtă realizată manual din pene, marca Diana Flore, având preţul de 800 lei.

Potrivit tânărului viitor designer, printre invitaţii la eveniment au existat şi persoane care şi-au rezervat anumite creaţii vestimentare expuse în cadrul evenimentului, încă dinaintea începerii cocktail-ului.

Ca perspectivă de viitor, atât Bogdan Mogoş, cât şi Ioana Vîrlan ne-au dezvăluit că se văd studenţi la Universitatea Central Saint Martin din Londra – acolo unde există cea mai bună facultate de design din Anglia, unde sunt disponibile doar 5 locuri pentru candidaţii din toată lumea. În cazul în care nu va reuşi să intre la această instituţie de învăţământ superior din străinătate, Bogdan susţine că va rămâne un an acasă şi se va perfecţiona prin intermediul diferitelor cursuri din spectrul design vestimentar şi se va ocupa de îmbogăţirea portofoliului său, urmând ca în următorul an să aplice din nou, la aceeaşi universitate din Londra. În cazul în care nu va intra nici atunci, tânărul este decis să aplice la o Universitate din Milano, Italia (Instituto Europeo di Design), la Fashion Staylist, lucru pe care îl va face şi colega sa. Întrebată de ce nu doreşte să aleagă o facultate de profil din România, tânăra Ioana Vîrlan a declarat: „Dorim să studiem în străinătate, deoarece nu ne place traiul în ţara noastră”.


Intră acum și în grupul de