Nechifor e convins ca PDL vrea comasarea alegerilor pe principiul lui Igas: „Dam BAC-ul cand ne simtim capabili sa il trecem, la 24 de ani!”


Intră acum și în grupul de

Liderul judeţean al opoziţiei sucevene, preşedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor cere actualei guvernări să nu mai clameze că face alegeri comasate pentru a economisi banii pentru că este un discurs ipocrit.

Cătălin Nechifor, care este deputat al Sucevei a declarat că ministrul de Interne, Traian Igaş, şi-a amânat Bacalaureatul „până l-a luat, iar acum doreşte amânarea alegerilor locale până vor fi câştigate de PDL” şi este de părere că opoziţia trebuie să fie fermă în apărarea democraţiei în ţară.

Parlamentarul sucevean este de părere că decizia de comasare a alegerilor locale
cu cele parlamentare nu are la bază ideea de a face economie la buget, iar proiectul de lege propus de Ministerul Administraţiei şi Internelor este, de fapt, de amânare a alegerilor locale, de prelungire a mandatului de patru ani al unor aleşi, indiferent dacă populaţia doreşte sau nu ca aceştia să continue să le conducă destinele.

„Democraţia costă, e limpede, dar costă pentru ca populaţia să se pronunţe, prin
vot, cine trebuie să conducă destinele. Oricare ar fi preţul plătit, trebuie să asigure României un statut de ţară democratică ce îşi respectă legile şi aparţine valorilor spaţiului european şi nord-atlantic”, a precizat Cătălin Nechifor.

Deputatul sucevean a mai spus că pe raţionamentul Guvernului Boc, că prin comasare s-ar reduce cheltuielile, deşi conform calculelor făcute de PSD, acestea vor creşte, atunci s-ar putea amâna alegerile până în 2016, anul în care vor fi făcute plăţile drepturilor salariale câştigate în instanţă.

„Nici o ţară nu a făcut un astfel de exerciţiu antidemocratic pe care Guvernul Boc îl încearcă acum prin decizia unui ministru al Cabinetului care şi-a amânat Bacalaureatul până la 24 de ani, până când s-a simţit capabil să-l treacă şi vrea şi ca în ceea ce priveşte alegerile să le amâne până când PDL le va câştiga”, a menţionat preşedintele PSD Suceava.

Nechifor susţine că opoziţia trebuie să acţioneze prin toate mijloacele pentru a impune respectarea legii în ţară.

„Semnalul politic pe care îl va da opoziţia, indiferent de repercusiuni, este mult mai important decât de a accepta politica pumnului în gură impusă de PDL”, a explicat deputatul de Suceava, Cătălin Nechifor.

Ministerul Administraţiei şi Internelor propune ca alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale să se desfăşoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului.
Potrivit MAI, organizarea simultană ar reduche cheltuielile la jumătate, respectiv de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de