Acasă Actualitate Doua incendii in decurs de mai putin de o zi, la Dorna...

Doua incendii in decurs de mai putin de o zi, la Dorna Candreni, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au fost nevoiţi să intervină la două incendii în decurs de mai puţin de o zi care au cuprins tot atâtea gospodării din comuna Dorna Candreni.

Conform datelor oferite de Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, prima dată Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Dealul Floreni, comuna Dorna Candreni.



La sosirea militarilor, ardeau acoperişul, planşeul şi pereţii casei de locuit, construită din lemn şi acoperită cu tablă, existând pericolul de propagare la anexele gospodăreşti. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, dar casa omului s-a transformat într-un morman de cenuşă, cercetările stabilind că flăcările au pornit de la un scurtcircuit produs la un tablou de distribuţie cu defecţiuni, neizolat corespunzător.

Tot în aceeaşi comună, dar în satul Floreni, militarii dorneni au intervenit, ceva mai târziu, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o altă gospodărie particulară.

De data aceasta, „când pompierii au ajuns la faţa locului cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD, ardea acoperişul casei de locuit, construită din lemn şi acoperită cu draniţă, existând posibilitatea de propagare la o a doua casă, aflată în aceeaşi gospodărie, la o distanţă de numai cinci metri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.

La cea de-a doua intervenţie, paramedicii de pe unitatea SMURD au avut mult de muncă după ce două persoane de sex feminin având vârstele de 19 şi 32 de ani, au suferit atacuri de panică.

Din primele cercetări, a rezultat că focul a izbucnit prin efect termic din cauza coşului de evacuare a fumului neprotejat termic faţă de materialele combustibile.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version