La Primaria municipiului resedinta de judet are loc prima sedinta a asociatiei zona metropolitana Suceava


Intră acum și în grupul de

La şedinţa care se desfăşoară la sediul Primăriei Suceava s-au reunit atât consiliul de administraţie, cât şi consiliul director. Din prima structură fac parte consilieri locali din cele opt localităţi incluse în asociaţia de tip zonă metropolitană, numărul lor fiind în funcţie de numărul cetăţenilor din fiecare localitate. Astfel, 57 de consilieri locali din Suceava, Salcea, Adâncata, Bosanci, Ipoteşti, Mitrocu Dragomirnei, Moara şi Pătrăuţi fac parte din consiliul de administraţie al asociaţiei. Din cea de-a doua structură fac parte primarii celor opt localităţi.

Primarul Ion Lungu a declarat că la prima şedinţă a consiliilor director şi de administraţie vor fi discutate principiile de organziare şi funcţionare pentru perioada următoare, anul 2012 fiind unul în care se are în vedere creionarea unor proiecte comune pentru localităţile respective.

Zona metropolitană cuprinde municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Bosanci, Ipoteşti, Pătrăuţi, Moara, Adâncata şi Mitocul Dragomirnei şi va avea o populaţie de 156.399 persoane.

Singura comună limitrofă Sucevei care, în urma opoziţiei conducerii locale, nu va face parte din Zona de tip metropolitan este Şcheia.

Lungu consideră că zona metropolitană poate să conducă la dezvoltare şi crearea de noi locuri de muncă prin atragerea de investitori şi că pot fi atrase proiecte europene cu finanţări importante.


Intră acum și în grupul de