Cristian Apostol, secretar de stat in Ministerul Mediului: „Ghidul de finantare pentru proiectele de infiintare de parcuri a fost facut superficial”


Intră acum și în grupul de

Actuala conducere a Ministerul Mediului nu poate fi acuzată pentru modul în care, în 2009, a fost conceput programul de înfiinţare de spaţii verzi şi parcuri, a declarat joi la Gura Humorului, secretarul de stat în Ministerul Mediului Cristian Apostol, care a subliniat că acest program nu mai există.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă de ce Ministerul Mediului finanţează înfiinţarea de parcuri în localităţi ce au pădure, Cristian Apostol a spus că sesiunea de finanţare a început în 2009 pe un ghid superficial, iar în prezent se pun în aplicare proiectele din acea perioadă. „S-au depus 900 de proiecte, iar ghidul atât de prost a fost făcut încât nu se făcea diferenţa între un parc în mijlocul pădurii sau în centrul oraşului. Sesiunea de parcuri nu mai există”, a spus Apostol.

Secretarul de stat în Ministerului Mediului a spus că ghidul de finanţare al programului lansat în 2009 nu făcea diferenţa între urban şi rural, între zonă împădurită sau zonă fără pădure. El a subliniat că actuala conducere a ministerului a decis să nu continue Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi şi că ar putea, eventual, să fie refăcut un astfel de program doar pentru mediul urban.


Intră acum și în grupul de