Cristian Apostol, secretar de stat in Ministerul Mediului: “Ghidul de finantare pentru proiectele de infiintare de parcuri a fost facut superficial”

Actuala conducere a Ministerul Mediului nu poate fi acuzată pentru modul în care, în 2009, a fost conceput programul de înfiinţare de spaţii verzi şi parcuri, a declarat joi la Gura Humorului, secretarul de stat în Ministerul Mediului Cristian Apostol, care a subliniat că acest program nu mai există.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă de ce Ministerul Mediului finanţează înfiinţarea de parcuri în localităţi ce au pădure, Cristian Apostol a spus că sesiunea de finanţare a început în 2009 pe un ghid superficial, iar în prezent se pun în aplicare proiectele din acea perioadă. „S-au depus 900 de proiecte, iar ghidul atât de prost a fost făcut încât nu se făcea diferenţa între un parc în mijlocul pădurii sau în centrul oraşului. Sesiunea de parcuri nu mai există”, a spus Apostol.

Secretarul de stat în Ministerului Mediului a spus că ghidul de finanţare al programului lansat în 2009 nu făcea diferenţa între urban şi rural, între zonă împădurită sau zonă fără pădure. El a subliniat că actuala conducere a ministerului a decis să nu continue Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi şi că ar putea, eventual, să fie refăcut un astfel de program doar pentru mediul urban.

loading...