Administratia PDL a Sucevei, cea mai costisitoare de pana acum pentru locuitorii municipiului resedinta de judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea liberalilor suceveni consideră că administraţia PDL a municipiului reşedinţă de judeţ este cea mai costisitoare de până acum pentru locuitori. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Ştefan Băişanu, a prezentat şi o analiză a costului administraţiei democrat-liberale, una foarte scumpă aşa cum este şi primarul municipiului, după cum afirmă acesta.

„Analiza a fost făcută ţinându-se cont de costurile pe reţele de apă, serviciul de salubrizare şi kilometrul de drum reabilitat sau modernizat în judeţ, pentru a prezenta cetăţenilor că administraţia PDL este una foarte scumpă pentru cetăţenii judeţului Suceava cum şi primarul Ion Lungu este foarte scump pentru municipiul Suceava”, a declarat Alexandru Băişanu.

Analiza vine şi ca un răspuns la închiderea oficială a celui mai mare proiect de reabilitare a reţelelor de apă, epurare şi canal, realizat, prin ISPA, în România, conform administraţiei PDL din Suceava.

„Edilii orașului și conducerea ACET Suceava au sărbătorit închiderea oficială a proiectului de modernizare a reţelelor de apă-canalizare şi de epurare, realizat prin programul ISPA. Timp de patru ani, oficialii aceștia au cheltuit 53,73 milioane de euro din care 6 milioane de euro fonduri proprii ale municipalității, asigurați printr-un împrumut extern. Timp de patru ani, Ion Lungu a chinuit Suceava și pe suceveni, au spart cam toate străzile din municipiu de 2, 3 sau chiar de 5 ori pentru a înlocui doar 18% din rețeaua de apă și canalizare a orașului şi nu 100% aşa cum ni s-a spus, iar rezultatul e noroi, praf, tranșee și 53 de milioane de euro aruncate pe apa Sucevei”, a spus Băişanu.

Potrivit şefului PNL Suceava, multclamata reducere spre zero a piederilor, reducerea prețului apei și a canalizării s-au concretizat în creşterea costurilor cu 80%, iar numărul defecțiunilor a crescut cu 300%.

În ceea ce priveşte reabilitarea drumurilor, liderul liberalilor suceveni a ţinut să amintească faptul că judeţul nostru, conform studiilor de monitorizare, se situează pe primul loc în ţară cu privire la costul unui kilometru de drum modernizat, iar în municipiul reşedinţă de judeţ, lucrările se fac la preţuri de 2 – 3 ori mai mari decât media pe ţară.

“În anul 2008, în Suceava, când au fost alegeri locale am avut modernizări ale drumurilor în proporţie de 73%. În anul 2009, când nu mai era an electoral, am avut modernizări de zero procente, iar în 2010 de 1,3%. Vreau să vă asigur că anul viitor, când va avea loc o nouă campanie electorală Ion Lungu se va rupe de şale începând să modernizeze şi să asfalteze străzi în municipiu pe bandă rulantă”, a conchis Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de