Protectia Consumatorilor Suceava atrage atentia ca nu toate jucariile reprezinta un cadou ideal pentru copii


Intră acum și în grupul de

Odată cu apropierea sărbătorilor de Crăciun, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protectia Consumatorilor Suceava (CJPC) acordă o atenţie deosebită şi jucăriilor, unul dintre produsele mult căutate de cumpărători în această perioadă.

În acelaşi timp, conducerea Comisariatului atrage atenţia părinţilor că nu toate jucăriile reprezintă un cadou ideal pentru copii, ba dimpotrivă unele pot deveni chiar periculoase pentru aceştia.

În acest sens, au fost efectuate până acum verificări la nu mai puţin de 44 de societăţi comerciale sucevene unde se vând jucării, deoarece, prin vârstă, copiii sunt consideraţi o categorie vulnerabilă de consumatori. Conform declaraţiilor oferite de şeful CJPC Suceava, comisar şef, Elena Oanea, „echipele de control au urmărit în special securitatea produselor, în special a celor electrice sau cu magneţi, existenţa instrucţiunilor de utilizare, existenţa avertismentelor privind categoria de vârstă căreia se adresează şi conformitatea jucăriilor, fiind interzisă comercializarea celor cu muchii tăioase, colţuri ascuţite sau cu piese mici, uşor detaşabile”.

Pentru că nu respectau una sau mai multe din condiţiile menţionate, au fost retrase de la comercializare jucării şi obiecte decorative în valoare totală de peste 16.000 de lei.

Potrivit aceloraşi surse, acţiunile de control vor continua pană la sfârşitul anului, CJPC Suceava având în vedere şi verificarea operatorilor care prestează servicii de agrement, închiriază mopeduri sau ATV-uri cum de asemenea firmele de cablu sau telescaun ce deservesc pârtiile de schi.

Elena Oanea a mai ţinut să completeze că pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în această perioadă, se pot prelua telefonic reclamaţii şi în zilele de sâmbătă, duminică şi pe timpul sărbătorilor legale, asigurându-se serviciul de permanenţă. Totodată, o echipă de comisari este consemnată la domiciliu pentru a interveni în situaţia în care reclamaţia presupune un control imediat.


Intră acum și în grupul de