Coordonatorul Coralei Bucovina, Emil Forfota, a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Profesorul Emil Forfotă, iniţiatorul Coralei Bucovina a primit, sâmbătă seara, distincţiile ce dovedesc calitatea de cetăţean de onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Ceremonia a fost organizată după ce Corala bărbătească Bucovina şi Corala Academică Bucovina au susţinut un concert de colinde la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Câmpulung Moldovenesc.

În prezenţa mai multor locuitori ai oraşului, printre care şi membrii Consiliului local, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a oferit profesorului Emil Forfotă, distincţiile ce atestă calitatea de cetăţean de onoare al municipiului, brevetul, medalia şi insigna.

„Este răsplata pentru munca de o viaţă a profesorului Emil Forfotă depusă în slujba muzicii. Formaţiile conduse de el au reprezentat cu onoare municipiului Câmpulung Moldovenesc atât la nivel naţional cât şi internaţional, concertând inclusiv la Vatican”, a spus Gabriel Constantin Şerban.

Absolvent al Conservatorului din Cluj Napoca, Emil Forfotă este din 1971 profesor de muzică la Câmpulung Moldovenesc, iar din 1978 a înfiinţat Corala Bucovina, cel mai cunoscut exponent muzical al municipiului Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de