Acasă Actualitate Caz de botulism, confirmat la un tanar de 27 de ani din...

Caz de botulism, confirmat la un tanar de 27 de ani din Moldova Sulita


Intră acum și în grupul de

Un caz de botulism a fost confirmat serologic, în cursul zilei de luni, la un bărbat de 27 de ani din Moldova Suliţa, care a mâncat tobă de porc preparată în gospodărie, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Potrivit sursei citate, tânărul a fost internat în data de 14 decembrie la Spitalul de Boli Infectioase Iaşi, compartimentul ATI, după ce iniţial s-a prezentat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, starea acestuia fiind în continuare gravă.



Bărbatul a mâncat preparate pregătite în gospodărie, respectiv tobă de porc, fiind singurul membru al familiei care a consumat produsul, celelalte persoane sesizând un gust suspect. Medicul de familie din localitate urmăreşte starea de sănătate a rudelor pacientului.

“Chiar daca Botulismul este o boală neuroparalitică determinată neurotoxic, produsă de Clostridium botulinum, rară ca frecvenţă, amintim populaţiei, în preajma sărbătorilor de iarnă, să acorde o atenţie deosebită modului de pregătire şi pastrare a alimentelor. Microflora prezentă în mod obişnuit, multiplicându-se, alterează proprietăţile organoleptice, ceea ce scoate din uz produsele alimentare”, atrag atenţia reprezentanţii DSP Suceava, precizând că gravitatea bolii este evidenţiată şi prin letalitatea care poate ajunge până la 30% din cazurile de îmbolnăvire.

Botulismul este o intoxicație alimentară gravă, provocată de toxina unui bacil întâlnit în carnea și în fructele conservate. Boala este caracterizată clinic prin afectarea sistemului nervos si a tubului digestiv.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version