La sfarsit de an, administratia judeteana a alocat fonduri suplimentare unui număr de 100 de localitati din cele 114 ale judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipiul Câmpulung Moldovenesc, oraşul Vicovu de Sus şi comuna Ciprian Porumbescu au primit cele mai mari sume de bani, câte 150.000 de lei, după ce miercuri, Consiliul Judeţean Suceava a rectificat bugetul judeţului şi a alocat fonduri pentru 33 de localităţi care rămăseseră fără bani.

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul şedinţei deliberativului judeţean că, din fericire, administraţia judeţeană a drămuit bine fondurile astfel încât, la sfârşitul anului a reuşit, în două şedinţe consecutive, să aloce fonduri suplimentare unui număr de 100 de localităţi din cele 114 ale judeţului.

El a spus că pentru fiecare localitate au fost alocate fonduri, câte 20.000- 30.000 de lei, iar municipiului Câmpulung Moldovenesc, care are restanţe la plăţi sau comuna Ciprian Porumbescu care a făcut cheltuieli mari pentru amenajarea căii de acces spre sediul firmei franceze Filasa care face în judeţ o investiţie de 780 de milioane de euro în parcuri eoliene, au primit câte 150.000 de lei.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Flutur a arătat că din cele 114 localităţi ale judeţului, un număr de 100 de localităţi, mai puţin oraşele mari, au primit, în ultimele două şedinţe ale CJ Suceava, fonduri necesare derulării activităţii. „Încercăm să ajutăm toate primăriile. Faptul că am făcut două rectificări pozitive înseamnă că am drămuit bine banii la Consiliul Judeţean”, a spus Flutur.

El a arătat că pentru anul 2012, prioritatea judeţului Suceava este absorbţia de fonduri europene şi şi-a exprimat încrederea că alte 25-30 de localităţi vor accesa proiecte cu finanţare europeană consistentă. „Îmi doresc ca în 2012 să putem spune că fiecare localitate din judeţ a beneficiat de cel puţin un proiect cu finanţare europeană consistentă”, a spus Flutur.

El a subliniat că CJ Suceava se va axa pe implementarea proiectelor europene de modernizare a Aeroportului, de înfiinţare a două depozite ecologice de deşeuri şi a proiectului judeţean de apă-canalizare, cele trei proiecte totalizând investiţii în valoare de peste 200 de milioane de euro, fiind în faza de organizare de licitaţii.


Intră acum și în grupul de