Prinsi cu tigarile de contrabanda in masina, dupa un accident de circulatie petrecut pe raza comunei Moldovita


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din comuna Bălcăuţi, judeţul Suceava, s-au ales cu dosar penal pentru contrabandă de tigări şi au rămas şi fără maşinile din dotare, unul dintre autoturisme fiind implicat într-un accident de circulaţie pe raza comunei Moldoviţa.

Iniţial agenţii Secției de Poliție Rurală nr.14 Vama, aflați în serviciu, au oprit în trafic pe DJ 176 pe raza satului Rașca din comuna Moldovița, un autoturism condus de un tânăr de 24 ani din comuna Bălcăuți, iar pe scaunul din dreapta față se afla o altă persoană de sex masculin de 26 ani din aceiași localitate.

„În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagajul acestuia au fost găsite 6 baxuri din carton în care se aflau 3.000 de pachete cu țigări de proveniență Republica Ucraina. Din declarațiile celor doi a rezultat faptul că la limita dintre comunele Moldovița și Brodina s-au întâlnit cu o persoană necunoscută de la care au cumpărat cele 6 baxuri de țigări”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Potrivit datelor pe care le deţinem, baxurile au fost încărcate în autoturismul condus de unul dintre ei, care în timp ce se deplasa spre centrul comunei Moldovița, a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un cap de pod. Din cauza acestui eveniment, cele 6 baxuri cu țigări au fost mutate în autoturismul condus de celălalt, au părăsit maşina lovită și împreună și-au continuat deplasarea, iar în centrul comunei au fost opriți de patrula de poliţie.

„S-a procedat la indisponibilizarea celor două autoturisme la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc și la confiscarea celor 3.000 pachete cu țigări în valoare de peste 27.000 lei. Totodată asupra celor doi a fost găsită suma de 800 de euro, 6.600 de lei și aproape 700 de grivne ucrainene, sume care au fost ridicate în vederea cercetărilor, urmând a fi predate Direcției Generale de Finanțe Publice Suceava”, a mai adăugat insp. Ionuţ Epureanu.

Celor doi li s-au întocmit doar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”, fiind reținuți pe bază de ordonanță şi urmând să fie prezentați instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de