In asteptarea lui Mos Craciun, copiii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Suceava au realizat o serbare de la suflet la suflet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sub genericul „Deschide uşa, creştine!”, copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava, situat în cartierul Burdujeni, au realizat în cursul dimineţii de miercuri una dintre cele mai reuşite serbări de Crăciun, alături de elevi colaboratori de la alte unităţi de învăţământ din Suceava.

Astfel, pe parcursul întregului spectacol, copiii au arătat că sunt talentaţi şi că ştiu să danseze, să cânte şi să spună cele mai pioase poezii.

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”13652, 13651, 13650, 13559, 13558, 13557, 13556, 13555, 13554. 13554, 13552, 13551, 13550, 14549″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />

Serbarea a debutat cu reprezentanţia elevilor Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava care au interpretat colinda „Deschide uşa Creştine!”, sub îndrumarea prof. Ioana Petrescu şi a prof. preot Cosmin Cîrlioru. După acest moment, atmosfera a fost animată de ansamblul folcloric „Dor Bucovinean” pregătit de prof. coregraf Ion Băiţan, acompaniat de formaţia şcolii sucevene, condusă de înv. Vasile Bădiliţă. Aceştia i-au încântat pe cei prezenţi cu melodia „Arcanul”.

Şi pentru a pătrunde mai mult în atmosfera sărbătorilor de iarnă, corul de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei”, sub îndrumarea părintelui arhidiacon Bogdan Hrişcă, a bucurat sufletele celor prezenţi cu trei colinde de Crăciun şi cu tradiţionala cântare „La mulţi ani!”

Printre cele mai apreciate momente ale spectacolului au fost acelea când pe scenă au urcat elevi ai Centrului Şcolar sucevean, impresionând prin „Legenda Bradului”, pregătită de prof. Monica Monachu şi Elena Hauca şi prin „Bucuriile iernii”, un moment lirico-muzical, realizat sub îndrumarea prof. Dorina Cocari, Mirela Farcane, Laura Sinescu şi Dorina Sfichi.

Pe scenă a mai urcat trupa de dans modern „Wild dance” alcătuită din elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava şi talentata Ioana Ştefan, elevă la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, într-o interpretare de cântece populare de excepţie.

Serbarea pregătită la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava s-a încheiat cu o serie de obiceiuri tradiţionale româneşti, specifice sărbătorilor de iarnă: urătură şi sorcovă, Dansul caprei, Dansul moşnegilor şi Sorcova din străbuni.

La finalul evenimentului, fiecare copil a primit în dar fructe şi dulciuri oferite din partea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava şi a Consiliului Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de