Martirii Revolutiei din 89 au fost pomeniti la Troita de langa Biserica Sf. „Inviere” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cei care şi-au dat viaţa pentru libertate şi democraţie în Revoluţia din 1989 nu au fost uitaţi nici în acest an în municipiul reşedinţă de judeţ. Joi, la Troiţa ridicată în memoria eroilor Revoluţiei lângă Biserica Sf. „Înviere” s-au adunat oficialităţi şi suceveni care au dorit să participe la manifestările organizate în acest sens.

După primirea oficială a autorităţilor judeţene şi municipale, suită formată din reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Arcadie Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur şi primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a urmat intonarea imnului României în semn de respect pentru ceea ce au făcut şi slujba de pomenire a eroilor căzuţi în decembrie 1989 oficiată de un sobor format din trei preoţi.

A urmat apoi ceremonialul depunerii de coroane, lângă Troiţa încadrată de patru jandarmi îmbrăcaţi în ţinută de gală, fiind lăsate rând pe rând jerbe şi coroane de flori din partea Asociaţiei Martirilor Revoluţiei, a Prefecturii şi Consiliului Judeţean, a administraţiei publice locale, unităţi deconcentrate sucevene şi organizaţiile judeţene a unor partide politice.

Întreaga manifestare a fost supervizată chiar de conducerea Inspectoratului de Jandarmi a Judeţului Suceava şi cea a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, instituţii care au asigurat şi plunoanele de militari care la închiderea ceremonialului au defilat prin faţa audienţei.


Intră acum și în grupul de