In loc de colinde, batai cu cutitele pe fondul consumului excesiv de bauturi alcoolice


Intră acum și în grupul de

Spiritul Crăciunului i-a ocolit anul acesta pe mulţi dintre locuitorii judeţului Suceava, care au preferat ca în loc de colinde şi urări de bine şi belşug, să-şi împartă înjurii între ei şi să se bată cu pumnii, parii şi cuţitele.

Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în nu mai puţin de trei cazuri grave de acest gen, chiar în prima zi a Crăciunului. Primul incident a fost semnalat chiar la o oră distanţă de miezul nopţii când lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bogdăneşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că la Căminul Cultural din comuna Vadu Moldovei, un bărbat de 40 ani a fost agresat de alt localnic de 46 de ani.

Cei doi s-au luat la bătaie în urma unui conflict spontan apărut pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, doar organele de ordine fiind în stare să-i despartă. Bărbatul de 40 de ani a fost transportat la Spitalul Municipiul Fălticeni, unde a rămas internat.

Două ore mai târziu, aceiaşi agenţi ai Secției de Poliție Rurală nr.1 Bogdăneşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că la discoteca organizată în comuna Vadu Moldovei, doi tineri de 24 de ani din localitate au fost agresaţi chiar de oamenii de ordine ai discotecii.

„Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că cei doi reclamanţi, în timp ce se aflau în incinta discotecii, au avut unele discuţii contradictorii cu mai mulţi tineri din sală, motiv pentru care agenţii de ordine au intervenit şi i-au lovit cu pumnii şi cu o bâtă. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”, iar în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medico-legale acordate se va dispune procedural”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru.

Nici la Hînţeşti nu a fost linişte. Aici, polițiștii Secției Rurale nr. 8 Mitocul Dragomirnei au fost sesizaţi despre faptul că un tânăr de 22 de ani, din municipiul reşedinţă de judeţ, în timp ce se afla în discoteca organizată în comuna Hînţeşti, a fost tăiat cu un cuţit de un localnic de 26 de ani.

Cercetările efectuate de organele de ordine au stabilit că victima, în jurul orei 03:00, a ieşit din discotecă, iar în timp ce se deplasa pe DJ 208D din apropierea discotecii, agresorul a venit pe la spatele acestuia, l-a tăiat cu un cuţit în zona gâtului, după care a fugit.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medico-legale acordate se va dispune procedural.


Intră acum și în grupul de