Acasă Actualitate La Suceava, taxele si impozitele locale raman nemodificate in 2012 (VIDEO)

La Suceava, taxele si impozitele locale raman nemodificate in 2012 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În 2012, taxele şi impozitele locale vor fi menţinute la nivelul anului 2011, a anunţat miercuri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, precizând că acestea vor putea fi achitate începând cu data de 9 ianuarie. Lungu a spus într-o conferinţă de presă că indiferent dacă Guvernul era de acord cu propunerea primită de la asociaţiile de primari de ridicare de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi majorate impozitele şi taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele să poată fi crescute în raport cu puterea financiară a locuitorilor, în Suceava nivelul taxelor rămânea acelaşi. „Chiar dacă s-ar fi modificat legislaţia, noi menţineam taxele la nivelul anului 2011”, a spus primarul.



Edilul-şef sucevean a menţionat că, în acest an, pentru prima dată, firmele vor beneficia de o bonificaţie de 10 la sută dacă achită taxele locale pentru 2012 până la sfârşitul lunii martie. Până în prezent, bonificaţia acordată firmelor era de 5 la sută în condiţiile în care achitau taxele pentru întregul an până la 31 martie.

Lungu a mai declarat că execuţia bugetară pentru anul 2011 este de 89,14 la sută, cu 1,67 la sută mai mare faţă de anul 2010, apreciind că este „bună” şi a adăugat că la venituri proprii execuţia bugetară este de 97 la sută, cu 4,4 la sută mai mare faţă de 2010.

Guvernul a decis că nu poate fi de acord cu majorarea anul viitor a taxelor şi impozitelor locale, conform solicitării asociaţiilor de primari, considerând că în această perioadă “nu este bine” să fie aplicată o astfel de creştere a taxelor, a spus ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version