Municipalitatea suceveana vrea sa reabiliteze cel putin 7.000 de apartamente in 2012 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Reabilitarea termică a blocurilor din oraş este o prioritate a municipalităţii sucevene, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, precizând că doreşte, în special, reabilitarea clădirilor din zona centrală care este în prezent modernizată.

Edilul-şef sucevean a spus într-o conferinţă de presă că până în data de 13 ianuarie va trebui să transmită Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului necesarul de finanţare pentru proiectul de reabilitare termică. El a spus că municipalitatea va solicita fonduri în funcţie de condiţiile de cofinanţare, arătând că pentru acest proiect de reabilitare termică va fi alocată de la bugetul local suma de 3 milioane de lei pentru cofinanţare. „În funcţie de condiţiile de cofinanţare vom şti care va fi gradul de finanţare pe care îl putem obţine. Ne propunem să obţinem cât mai mult şi cel puţin 7000 de apartamente ar putea intra în reabilitare”, a spus Lungu.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) intenţionează să reabiliteze termic, anul viitor, circa 250.000 de apartamente, după ce a primit avizul Comisiei Europene de a transfera pentru reabilitare sume de la alte programe, a declarat, în urmă cu o săptămână, ministrul de resort, Elena Udrea. Ea a afirmat într-o conferinţă de presă că reabilitările termice cu fonduri europene vor începe în primăvara anului viitor.

Ministrul anunţase anterior că oficialii europeni au fost de acord cu realocarea a 360 milioane de euro de la alte programe operaţionale sectoriale pentru reabilitarea termică a clădirilor.


Intră acum și în grupul de