Acasă Actualitate Consilierii USL au lipsit de la sedinta extraordinara a CJ Suceava. Repartizarea...

Consilierii USL au lipsit de la sedinta extraordinara a CJ Suceava. Repartizarea bugetului pe localitati a fost aprobata doar cu voturile alesilor PDL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Repartizarea bugetului pe localităţi a fost aprobată joi în Consiliul Judeţean Suceava doar cu voturile aleşilor judeţeni democrat-liberali, cei ai opoziţiei absentând de la şedinţa extraordinară.

Preşedintele CJ Suceava a declarat în debutul şedinţei că aceasta este statutară, fiind prezenţi cei 19 membri din partea PDL, subliniind că opoziţia lipseşte, având din câte ştie o altă şedinţă. În Consiliul Judeţean Suceava, PDL are 19 voturi, ale celor 18 consilieri judeţeni şi preşedintelui Gheorghe Flutur, în timp ce consilierii judeţeni USL sunt 18.



„Îmi exprim regretul că opoziţia nu a venit. Nu este un buget în care să visăm nu ştiu ce cheltuieli”, a spus preşedintele CJ Suceava care a reamintit că în 2011 nicio primărie din judeţ nu a fost lăsată nefinanţată şi a subliniat că doar în ultimele două şedinţe ale CJ au fost rectificări pozitive prin care s-au repartizat localităţilor sucevene 800.000 de euro.

Şeful administraţiei judeţene a spus că şedinţa extraordinară a fost convocată miercuri după amiaza, după ce la CJ Suceava a ajuns adresa transmisă de DGFP Suceava privind repartizarea sumelor pe localităţi şi că imediat au fost trimise şi mapele consilierilor judeţeni.

El a precizat că urgenţa convocării şedinţei a fost determinată de faptul că în data de 6 ianuarie expiră termenul legal de 15 zile de la publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial şi că Hotărârea CJ privind repartizarea sumelor respective trebuie transmisă rapid primăriilor care să-şi adopte cât mai repede bugetele locale.

Flutur a spus că suma repartizată de CJ Suceava în 2012 localităţilor din judeţ este cu zece la sută mai mică faţă de 2011, de la 40 de milioane de lei în 2011 la 36,8 milioane de lei în 2012, din care 12 milioane de lei din impozitul pe venit, iar 24,8 milioane de lei provin din TVA. El a subliniat că din suma totală alocată prin buget localităţilor, 80 la sută se repartizează, prin formulă, de DGFP Suceava, în timp ce 20 la sută prin hotărârea CJ.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că cheltuielile pentru instituţiile descentralizate cresc în acest an de la 290 de milioane de lei în 2011, la 329 de milioane de lei în 2012, cele mai multe pentru învăţământ, subliniind că cheltuielile materiale cu şcolile au crescut cu 25 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte repartizarea pe localităţi a sumelor provenite din impozitul pe venit şi TVA, Flutur a spus că toate cele 114 localităţi ale judeţului primesc fonduri, dar diferenţiat, în funcţie de priorităţi şi că se asigură pentru toate localităţile cofinanţarea pentru proiectul judeţean de gestionare a deşeurilor, finanţat prin POS Mediu cu 63 de milioane de euro şi totodată sunt asigurate sume pentru cofinanţarea proiectului judeţean de apă-canal, finanţat prin POS Mediu cu 120 de milioane de euro, dar sunt cofinanţate şi proiectele de împăduriri în mai multe localităţi.

El a arătat că în 2012 toată lumea trebuie să strângă cureaua şi le-a transmis primarilor ca prudenţa să fie cuvântul de ordine în ceea ce priveşte cheltuirea banului public.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version