Rabie la o vulpe gasita moarta langa adapostul de caini comunitari, din Lunca Sucevei


Intră acum și în grupul de

Al doilea caz de rabie înregistrat de la începutul acestui an în municipiul Suceava a fost semnalat la o vulpe găsită moartă în Lunca Sucevei, lângă adăpostul de câini comunitari, informează şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, dr. Petrea Dulgheru.

“La sesizarea unor cetăţeni prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă a fost anunţată prezenţa unui cadavru de vulpe în zona sus-menţionată, ulterior acesta fiind dus la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava şi în urma examenelor de laborator, vulpea a fost depistată pozitivă la rabie”, a arătat şeful DSVSA Suceava.

Potrivit acestuia, în acest caz au fost instituite măsurile legale care se impun, a fost efectuată o anchetă epidemiologică şi un program de măsuri în scopul combaterii bolii.

“Reamintim tuturor cetatenilor obligatia de a informa de urgenta DSVSA Suceava sau orice medic veterinar ce deserveste zona, atunci cand se constata prezenta unor vulpi ce pot fi suspecte de turbare inclusiv caini sau pisici, animale ce pot proveni din zona silvatica din apropiere pentru a preveni contactul acestora cu caini comunitari sau alte animale domestice precum si cu oameni, fapt ce ar putea avea urmari deosebit de grave in transmiterea infectiei cu virusul rabiei”, atrage atenţia dr. Dulgheru.


Intră acum și în grupul de