Judetul Suceava a primit inca 5 microbuze scolare noi. Flutur a inmanat cheile masinilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cinci microbuze şcolare noi, cu o capacitate de 25 de locuri, au ajuns marţi în parcarea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, acestea urmând să deservească elevii din comunele sucevene Cârlibaba, Brodina, Coşna, Frumosu şi Baia. Cheile maşinilor au fost înmânate celor cinci şoferi aflaţi la faţa locului chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

„În urma demersurilor depuse de noi, repartizăm încă cinci microbuze şcolare pentru localităţi din judeţul Suceava cu mare grad de dispersie. Ne referim aici la Cârlibaba, Brodina, Coşna, Frumosu şi Baia, localităţi care au un număr mare de elevi şi au nevoie de aceste microbuze”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, la ora actuală judeţul Suceava, numără circa 100 de microbuze şcolare, şi ar mai fi necesare încă 25 de astfel de maşini. Acesta a dat asigurări că în luna martie 2012 la Suceava vor mai sosi un lot de şase microbuze.

La rândul său, şeful Inspectoraului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, a declarat că “cele cinci autobuze şcolare nu vor satisface pe deplin judeţul Suceava în ceea ce priveşte transportul copiilor, dar oricum este un pas foarte important”.

Reamintim că anul trecut IŞJ Suceava a mai primit şase microbuze şcolare.

Potrivit adjunctului IŞJ, Cristian Cuciureanu, ministrul Daniel Funeriu a pus accent pe repartizarea acestor microbuze îndeosebi către mediul rural, solicitările pentru astfel de mijloace de transport venind şi din mediul urban şi de la Cluburile sportive şi de la Cluburile copiilor din judeţ, din motive financiare acestea neputând fi însă onorate.


Intră acum și în grupul de