Acasă Actualitate Doua furturi identice realizate in aceeasi zi, la interval de cateva minute,...

Doua furturi identice realizate in aceeasi zi, la interval de cateva minute, intr-un mall sucevean


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni încearcă să dea de urma a doi tineri care au reuşit performanţa ca la interval de câteva minute să fure într-un mod similar din două magazine diferite, ce au puncte de lucru într-unul dintre mall-urile sucevene.

Potrivit datelor oferite de IPJ Suceava, furturile au avut loc luni după-amiază, lipsa bunurilor şi sesizarea poliţiştilor fiind făcută pe parcursul zilei de marţi.



Conform cercetărilor efectuate de organele de ordine primul furt a avut loc în intervalul orar 14:50 – 15:00, într-un punct de lucru aparţinând unui magazin de specialitate, unde doi tineri necunoscuţi s-au îndreptat spre raionul unde se aflau expuse mai multe notebook-uri.

“Cei doi au deconectat intenţionat două din aceste produse de la sistemul de alarmă, după care, au aşteptat să vină personalul angajat. Un reprezentant al magazinului a venit şi a conectat doar unul din cele două produse deconectate de autori, fără să-şi dea seama că de fapt fuseseră deconectate două notebook-uri. Ulterior, profitând de neatenţia personalului de serviciu, unul dintre ei a luat notebook-ul deconectat de pe raft, în valoare de 3.500 de lei, l-a ascuns sub haină şi a părăsit magazinul”, a explicat inspector Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

În aceeaşi zi, la distanţă de 20 de minute de primul incident, tinerii au acţionat din nou în punctul de lucru al unei alte societăţi comerciale din acelaşi mall. Văzând că nu au fost prinşi la prima încercare, autorii au prins curaj, şi de data aceasta au plecat cu două notebook-uri în valoare totală de 5.600 de lei.

“În jurul orei 15:20, în magazin au intrat doi tineri, care s-au îndreptat spre raionul unde se aflau expuse mai multe notebook-uri. Unul dintre ei a deconectat două dintre produse de la sistemul de alarmă, după care le-a luat de pe raft şi le-a introdus într-o geantă specială pentru laptop, pe care o avea asupra sa, părăsind magazinul fără să fie observat de personalul de serviciu”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

În momentul de faţă cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version