Peste 15.000 de cereri in vederea reabilitarii termice a blocurilor in municipiul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană a transmis Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) o cerere pentru finanţarea reabilitării termice pentru un număr de 7.500 de apartamente, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, care şi-a exprimat încrederea că vor fi finanţate lucrările de reabilitare termică măcar pentru cele 3.551 de apartamente pentru care sunt deja întocmite studii tehnice şi documentele de audit energetic.

Potrivit edilului-şef sucevean, pentru cele 15.649 de apartamente pentru care asociaţiile de proprietari au depus cereri în vederea reabilitării termice, costul estimat este de 71 de milioane de euro, în timp ce pentru cele 3.551 de apartamente cu documentaţia depusă costurile sunt evaluate la 18,2 milioane de euro, municipalitatea asigurând fonduri de cofinanţare de 2 la sută.

Primarul a mai spus că aşteaptă să fie făcute publice condiţiile de participare la programul lansat de MDRT pentru reabilitarea termică a clădirilor.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) intenţionează să reabiliteze termic, anul viitor, circa 250.000 de apartamente, după ce a primit avizul Comisiei Europene de a transfera pentru reabilitare sume de la alte programe, a declarat, în luna decembrie 2011, ministrul de resort, Elena Udrea. Ea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că reabilitările termice cu fonduri europene vor începe în primăvara anului 2012.

Ministrul anunţase că oficialii europeni au fost de acord cu realocarea a 360 milioane de euro de la alte programe operaţionale sectoriale pentru reabilitarea termică a clădirilor.


Intră acum și în grupul de