Consiliul Director al zonei metropolitane se reuneste vineri in prima sedinta de lucru (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Director al zonei metropolitane înfiinţată la finele anului trecut se va reuni în cadrul primei şedinţe de lucru la finele acestei săptămâni, mai exact, pe parcursul zilei de vineri.

Conform statutului, din Consiliu fac parte toţi primarii celor şapte localităţi care alcătuiesc zona metropolitană. Potrivit edilului-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, în cadrul întâlnirii vor fi analizate concret proiectele comune propuse până acum şi mai ales combatibilitatea acestora. Lungu a mai spus că între timp, de la înfiinţarea zonei şi până acum, legea cadru a fost modificată permiţând tuturor municipiilor capitală de judeţe să realizeze astfel de asocieri administrativ-teritoriale indiferent de rang, dar la Suceava se va merge în continuare pe forma existentă în momentul înfiinţării acesteia.

“Un proiect foarte important ce va fi analizat este cel care priveşte realizarea şoselei de centură numărul 2 care va cupla localităţile Suceava, Salcea şi Ipoteşti, urmează apoi drumul de la Lipoveni împreună cu comuna Mitoc, proiectul de continuare a reţelelor de apă şi canalizare spre şi până în Salcea, drumurile limitrofe dintre Suceava sau realizarea unei parcări pentru TIR-uri în localitatea Pătrăuţi”, a declarat Ion Lungu.

În acelaşi timp, va fi supusă dezbaterii şi propunerea realizării unui buget de 1,5 miliarde de lei vechi din care cea mai mare parte, 1 miliard, va fi suportată de administraţia locală municipală, restul banilor urmând a veni de la celelalte localităţi, în funcţie de numărul de locuitori.


Intră acum și în grupul de