Miting de amploare in a sasea zi de proteste, la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

A şasea zi de proteste la Suceava s-a încheiat fără incidente, mitingul de joi reunind aproximativ o mie de participanţi. Aceştia au început să se adune în faţa Palatului Administrativ începând cu orele 16.00, au scandat timp de aproape o oră şi jumătate lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu, a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au cerut demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Manifestanţii, între care membri PSD şi PNL, au purtat în piept cocarde cu “vierme” sau “ciumpalac” şi aveau pancarte cu diferite mesaje cum ar fi „Alegeri libere şi corecte!”, „Anticipate, nu comasate!” „Băsescu şi piraţii lui, distrug istoria neamului!” sau „Flutur şi cu Udrea-n doi, ne-au lăsat cu munţii goi!”.

Un banner mare cu inscripţia: “Sunt Gheorghe Flutur şi vă spun, Traian Băsescu e cel mai bun” era cel mai vizibil, iar un manifestant adus un băţ pe care a prins o găleată portocalie, o pungă goală de zahăr, una de făină şi un recipient gol de ulei, în dreptul fiecăruia fiind trecută câte o măsură de tăiere de venituri luată de guvernanţi.

Unul dintre manifestanţi a ţinut şi un scurt discurs în care a atacat conducerea CJ Suceava şi a criticat şi lipsa de reacţie a guvernanţilor faţă de nemulţumirile celor care protestează în stradă. El a spus că dacă Nicolae Ceauşescu a ieşit în balcon şi a promis o sută de lei în plus, actualii guvernanţi nu au curajul să vină în faţa oamenilor şi să le spună că vor primi cel puţin 50 de bani în plus, subliniind însă că cei care îşi strigă nemulţumirile nu sunt cerşetori.

Protestatarii au dat foc unor postere cu Traian Băsescu şi apoi au călcat în picioare pancartele pe care se aflau lipite fotografii ale preşedintelui. Oamenii au plecat apoi în marş spre sediul PDL Suceava, unde timp de o jumătate de oră, au cerut demisia şefului statului, a Guvernului şi au solicitat alegeri anticipate. Manifestanţii au încheiat protestul, anunţând că vor reveni.

Pe perioada mitingului, traficul rutier în zona Palatului Administrativ a fost blocat, iar jandarmii şi Poliţia au asigurat paza şi ordinea.

Acţiuni similare de protest au avut loc în mai multe oraşe din ţară.


Intră acum și în grupul de