Flutur a participat la Iasi la semnarea unui proiect european intre Mitropolia Moldovei si Bucovinei si MDRT


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat vineri la semnarea contractului pentru “Valorificarea turistică a Ansamblului Mitropolitan din Iaşi”.

Momentul semnării contractului fusese anunţat iniţial pentru ora 14.00, însă evenimentul a fost devansat cu o jumătate de oră.

Liderii locali ai PDL, dar şi şeful CJ Iaşi Constantin Simirad afirmau, vineri la prânz, că nu ştiu nimic despre prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, în oraş.

Surse din cadrul PDL Iaşi au precizat că prin anunţarea în ultimul moment a evenimentului s-a dorit evitarea unor incidente pe parcursul vizitei la Iaşi a ministrului Turismului, în condiţiile în care vineri după-amiază în oraş este programat un miting de protest al sindicaliştilor din educaţie.

Proiectul european semnat între Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) se va desfăşura pe parcursul a 42 de luni şi are o valoare totală de aproape 14 milioane de euro.

Proiectul prevede restaurarea a şase monumente istorice: Catedrala Mitropolitană, Catredrala veche, Palatul Mitropolitan, Biblioteca ecumenică „D. Staniloae”, Cancelaria Mitropolitană, Căminul monahal „Sfântul Gheorghe” şi Casa „Epivata”.

La parafare au fost prezenţi şefii consiliilor judeţene Iaşi şi Suceava, Constantin Simirad, respectiv Gheorghe Flutur, precum şi mai mulţi parlamentari ai PDL Iaşi.


Intră acum și în grupul de