Si sucevenii din Falticeni si Humor au protestat in strada impotriva actualei guvernari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru a noua zi consecutiv, protestatarii suceveni s-au adunat, duminică seară, pe ninsoare şi frig, în faţa Prefecturii, şi au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, cerând alegeri anticipate şi nu alegeri comasate.

Cele câteva zeci de manifestanţi au cântat imnul naţional, iar folosind un telefon mobil, au ascultat “Imnul Golanilor”.

Proteste similare, la care au participat câteva zeci de persoane, au mai fost organizate duminică seara şi în municipiul Fălticeni şi oraşul Gura Humorului.

Aproximativ o sută de persoane au protestat şi sâmbătă seara, în faţa Palatului Administrativ din Suceava cerând demisia preşedintelui şi a Guvernului, dar şi alegeri anticipate, printre ei fiind un bărbat care cere demisia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Printre lozincile scandate au fost „Coaliţia morbidă, dictatură făurită”, „Ciuma portocalie, boala României”, iar un copil striga „Chioru şi piticu, au furat pensia lui bunicu”. Între manifestanţi au fost şi câţiva tineri ce aveau pancarte cu lozinci de genul „PDL=USL=Mizerie”, care au fost şi vineri seara la miting, dar au fost identificaţi de protestatari ca fiind “tocmiţi” de PDL. Sâmbătă seară, manifestanţii i-au izolat pe aceştia, care la scurt timp s-au urcat într-o maşină şi au plecat.

Un bărbat a intrat în grupul de manifestanţi cerând demisia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. La reacţia negativă a mulţimii, acesta a explicat că Mugur Isărescu este singurul care a rămas la putere de la Iliescu până la Băsescu şi gestionează banii ţării şi consideră că este cel mai vinovat de situaţia din ţară.

Grupul de protestatari nu au fost însă de acord cu poziţia acestuia şi au scandat că principalii vinovaţi de situaţia ţării şi Traian Băsescu şi Emil Boc, care trebuie să demisioneze. Protestul s-a încheiat fără incidente, manifestarea fiind supravegheată de jandarmi şi poliţişti.

De remarcat este că luni va fi organizat, în faţa Primăriei, un miting al salariaţilor societăţii de termoficare Termica SA Suceava nemulţumiţi de neplata, de Primărie, a subvenţiei, ceea ce conduce la blocarea activităţii societăţii.


Intră acum și în grupul de