Tatuajele si piercing-urile au mare priza in randul sucevenilor nonconformisti


Intră acum și în grupul de

Dacă, in urma cu ani buni, a fi tatuat sau a purta un piercing în ureche, sprinceană, nas sau buză reprezenta un subiect tabu, gest în funcţie de care erai criticat dur în societate, astăzi lucrurile s-au mai schimbat, piaţa tatuajelor şi a piercing-urilor câştigând o mare plajă de clienţi chiar şi la Suceava.

Deşi la nivelul municipiului nostru există puţine saloane autorizate în acest sens, acestea s-au bucurat de un succes răsunător, mai ales în ultimii ani, când românii au preluat moda purtării unui astfel de accesoriu, după modelul din străinătate.

Printre puţinele saloane autorizate în domeniu se numără şi „Hipno Tattoo&Piercing”, deschis în apropierea Hanului Domnesc (str. Ciprian Porumbescu, nr.7), în luna mai a anului trecut.

„Ideea de la care am plecat a fost să facem un salon nu neaparat specific tagmei tatuaţilor (rockeri, motociclişti), ci dorim să vină toată gospodina din Suceava la acest salon pentru a beneficia de serviciile de tatuaje şi piercing pe care noi le oferim”, a explicat pentru NewsBucovina.ro, Augustin Abiţei, în vârstă de 33 de ani, tatuator atestat de doi ani de zile.

Din experienţa sa, acesta ne-a povestit că a onorat şi piercing-uri cerute de minori în ureche, care au venit, bineînţeles, însoţiţi de părinţi. Piercing-ul costă 50 de lei cu manoperă şi cercel medicinal, indiferent de zona în care clientul doreşte să şi-l facă. Piercing-ul medicinal se ţine o perioadă de două-trei luni în gaura proaspăt făcută, având ca scop vindecarea rapidă a locului. Potrivit proprietarului salonului „Hipno Tattoo&Piercing”, Augustin Abiţei, există locuri care se vindecă şi în 12 luni, un exemplu concret fiind cartilajul urechii. Dacă clientul vine cu bijuteria personală, manopera va costa doar 35 de lei.

Totodată, dacă în toată Europa plata unui tatuaj se face la bucată sau la oră, în funcţie de timpul de lucru alocat tatuajului, ei bine, în România situaţia stă un pic diferit. „La noi s-a împământenit de foarte mulţi ani plata tatuajului pe centimetru pătrat, clientul achitând suma de 3 lei/centimetrul pătrat, indiferent dacă tatuajul se face color sau negru cu gri”, susţine Augustin.

Tot el ne-a spus că atunci când vine vorba de tatuaje, clientul vine de regulă cu ideea, după care beneficiază de sfatul tatuatorului astfel încât produsul final să mulţumească pe toată lumea. „Cerinţele vin pentru absolut toate zonele corpului. Cea mai ciudată zonă pe care am tatuat este pe gât, zona fiind mai puţin acceptată din punct de vedere social. Deşi cerinţele vin îndeosebi din partea persoanelor tinere până în 30-45 de ani, am executat tatuaje şi pe persoane de 60 de ani”, a arătat tânărul.

Specialistul avertizează că persoanele mai sensibile care doresc să îşi facă un tatuaj, trebuie să ştie că cele mai dureroase zone ale corpului sunt: coastele, zona gâtului, zona feselor şi zona din spatele genunchiului.

În prezent, la salonul „Hipno Tattoo&Piercing”, Augustin Abiţei lucrează împreună cu colegul său Robert Jitaru, unul fiind specializat pe tatuaje, iar celălalt pe tatuaje şi piercing-uri. „Nu facem piercing-uri genitale pentru că riscul de infecţie este mult mai mare. În cazul tatuajelor, cu un minim de igienă din partea clientului, tatuajul se închide în şapte zile neexistând riscuri. De asemenea, riscul contaminării cu microbi este inexistent dacă tatuajul este făcut la salon conform normelor de igienă, şi nu acasă. Toate acele sunt de unică folosinţă, folosim metode de sterilizare ultramoderne, cu sterilizare la rece şi autoclav”, a asigurat proprietarul salonului din Suceava.


Intră acum și în grupul de