Salariatii de la TERMICA vor protesta, luni, in fata Primariei Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 200 de salariaţi ai SC TERMICA SA Suceava, societatea care asigură producerea agentului termic în regim centralizat în municipiul reşedinţă de judeţ, vor protesta luni, cu începere de la ora 16, în faţa Primăriei Suceava.

Primarul oraşului, Ion Lungu, a confirmat că există aprobare pentru un miting de protest în faţa Primărei, care este autorizat până la ora 18.

Liderul sindicatului PROMETEU din cadrul Termica, Iordănel Secrieru, a declarat pentru NewsBucovina.ro că principala nemulţumire a oamenilor este neplata subvenţiei datorate de primărie care conduce blocarea activităţii. Secrieru susţine că din cauza datoriilor pe care cei de la TERMICA le au către firmele furnizoare de cărbune, au fost somaţi şi exista riscul ca societatea să nu mai poată produce apă caldă şi căldură.

„Primăria nu plăteşte subvenţia, iar noi nu putem plăti cărbunele. Firmele care ne-au livrat cărbune ne-au somat deja şi ne vor pune sechestru. Una dintre firme chiar a ameninţat că dacă nu plătim până pe 31 ianuarie, vine să îşi ia carbunele înapoi”, susţine Iordănel Secrieru.

Liderul sindicaliştilor de la TERMICA susţine că oamenii sunt nemulţumiţi şi de ultimele declaraţii ale primarului Ion Lungu care este de părere că TERMICA reprezintă „o piatră de moară” de gâtul Primăriei din Suceava.


Intră acum și în grupul de