Tigari de contrabanda de peste 1 miliard de lei vechi, confiscate la granita cu Ucraina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 1 miliard de lei vechi au fost confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni, pe parcursul zilei de duminică, în apropierea graniţei cu Ucraina.

Potrivit datelor pe care le deţinem, captura a fost realizată de organele de ordine aparţinând SPF Rădăuţi, în timpul executării unei acţiuni de rutină pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au depistat în apropierea frontierei de stat două autoturisme de teren marca „Mitsubishi” ambele înmatriculate în Marea Britanie.

„La apariţia lucrătorilor noştri, conducătorii autoturismelor au abandonat maşinile reuşind să treacă ilegal frontiera în Ucraina iar în urma controlului efectuat asupra autovehiculelor s-a constatat că în acestea se afla o cantitate impresionantă de ţigări de contrabandă”, ne-a declarat comisar Ilie Poroch, ofiţer relaţii publice.

Cele două maşini de teren au fost duse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de aproape 28.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

“Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin care ne-au comunicat că pe direcţia respectivă au mai descoperit trei colete cu ţigări din acelaşi lot şi urmează a se efectua cercetarea în comun a evenimentului”, a adăugat Ilie Poroch.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 112.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autoturisme au fost indisponibilizate pentru continuarea verificărilor.


Intră acum și în grupul de