Un batran de 82 de ani a murit intoxicat cu fum in timp ce-si pazea animalele


Intră acum și în grupul de

Viata unui bătrân de 82 de ani din comuna Ostra, judeţul Suceava, s-a încheiat pe parcursul zilei de sâmbătă după ce bărbatul s-a întoxicat cu fum pe când dormea într-o clădire ridicată lângă saivanul cu oi pe care îl păzea.

Anunţul cu privire la producerea incendiului a venit pe adresa pompierilor în jurul orelor 04:30, cu destul de multă întârziere din cauza orei înaintate la care a izbucnit acesta şi al locului retras unde se află amplasat saivanul, dificil de observat fiind pe „Pârâul Muncel”, situat la aproximativ 3 km de comuna Stulpicani, într-o zonă greu accesibilă.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit nu mai puţin de trei autospeciale şi o motopompă aparţinând Gărzii de intervenţie Gura Humorului, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru situaţii de Urgenţă Ostra şi Stulpicani.

„La sosirea pompierilor, ardeau violent bucătăria de vară şi o anexă, existând pericolul de propagare a flăcărilor la adăpostul de animale, în care se aflau 40 de oi, un cal şi două vaci, şi la depozitul de furaje” ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

După aproape trei ore de intervenţii flăcările au fost stinse după ce incendiul a mistuit bucătăria de vară şi o magazie anexă, în prima clădire fiind găsit şi corpul fără viaţă al bătrânului.

Din primele cercetări, s-a constatat că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură, amplasată în bucătăria de vară, în care locuia bătrânul pe timpul iernii, cât adăpostea animalele.


Intră acum și în grupul de