Un batran de 82 de ani a murit intoxicat cu fum in timp ce-si pazea animalele

Viata unui bătrân de 82 de ani din comuna Ostra, judeţul Suceava, s-a încheiat pe parcursul zilei de sâmbătă după ce bărbatul s-a întoxicat cu fum pe când dormea într-o clădire ridicată lângă saivanul cu oi pe care îl păzea.

Anunţul cu privire la producerea incendiului a venit pe adresa pompierilor în jurul orelor 04:30, cu destul de multă întârziere din cauza orei înaintate la care a izbucnit acesta şi al locului retras unde se află amplasat saivanul, dificil de observat fiind pe „Pârâul Muncel”, situat la aproximativ 3 km de comuna Stulpicani, într-o zonă greu accesibilă.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit nu mai puţin de trei autospeciale şi o motopompă aparţinând Gărzii de intervenţie Gura Humorului, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru situaţii de Urgenţă Ostra şi Stulpicani.

„La sosirea pompierilor, ardeau violent bucătăria de vară şi o anexă, existând pericolul de propagare a flăcărilor la adăpostul de animale, în care se aflau 40 de oi, un cal şi două vaci, şi la depozitul de furaje” ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

După aproape trei ore de intervenţii flăcările au fost stinse după ce incendiul a mistuit bucătăria de vară şi o magazie anexă, în prima clădire fiind găsit şi corpul fără viaţă al bătrânului.

Din primele cercetări, s-a constatat că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură, amplasată în bucătăria de vară, în care locuia bătrânul pe timpul iernii, cât adăpostea animalele.