Codurile de vreme rea scot politistii Serviciului Circulatie pe drumurile din judet


Intră acum și în grupul de

Potrivit atenţionării meteorologice de „Cod Galben” a Administraţiei Naţionale de Meteorologie până pe data de 3 februarie în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş, vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse între -25 şi -15 grade.

„În acest context, pentru diminuarea riscului rutier de producere a accidentelor grave de circulaţie, generate de viteza neadaptată la condiţiile de drum, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava va asigura prezenta permanentă şi activă a echipajelor de poliţie rutieră pe reţeaua de drumuri naţionale şi judeţene, pentru identificarea zonelor acoperite cu polei şi sesizarea administratorilor drumurilor în vederea intervenţiei în regim de urgenţă cu material antiderapant” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Mai mult, în paralel cu activitatea de monitorizare a condiţiilor de trafic, se vor desfăşura acţiuni cu scopul combaterii vitezei excesive, în vederea depistării participanţilor la traficul rutier ce nu respectă regimul legal de viteză.

Doar pe parcursul zilei de sâmbătă, pe raza judeţului, poliţiştii rutieri au aplicat peste 160 de sancţiuni contravenţionale, din care aproximativ 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reţinute 10 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de