PNL si PSD nu au ajuns inca la o intelegere privind candidatura USL pentru primaria din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Liderul judeţean al PNL Suceava, Alexandru Baisanu a anunţat că partidul său nu este dispus să facă nici un fel de concesii pe problema numirii actualului primar de Vatra Dornei, Ioan Moraru drept candidat din partea USL al alegerile locale din acest an.

Băişanu a explicat că au avut loc o serie de discuţii la Vatra Dornei, la finele săptămânii, între liderii PNL si PSD, referitoare la situaţia creată acolo de dorinţa lui
Cezar Ioja de a fi desemnat drept candidatul USL la primărie dar că subiectul din perspectiva PNL este unul închis.

„Nu negociem nimic pe tema asta”, a declarat duminică, Alexandru Băişanu pentru NewsBucovina.ro.

Reamintim că Alexandru Băişanu a declarat joi dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că la Vatra Dornei este o problemă „complicată” pentru că există o luptă în cadrul USL pentru candidatura la funcţia de primar, iar liberalii îl susţin pe actualul primar PNL, Ioan Moraru, care este însă atacat, de secretarul zonal al PSD, Cezar Ioja, pe care l-a numit „un domn chel” şi care vrea el să fie candidatul USL pentru funcţia de primar.

„La PDL nu există contracandidat, iar primarul Moraru se luptă cu un domn chel din PSD”, a explicat Băişanu care a adăugat că la Vatra Dornei, actualul primar a făcut multe lucruri bune pentru oraş, deşi nu a avut susţinere financiară din partea Guvernului sau Consiliului Judeţean Suceava.

El a arătat că este normal ca Ioan Moraru să se apere în urma atacurilor din partea lui Ioja, fost membruPNL care a trecut la PSD si care a venit la PNL după ce în prealabil activase la PRM.

„Cât timp PSD îl atacă pe faţă pe Moraru pentru că băiatul ăla cu chelie de la PSD vrea să candideze la Primărie în locul său, mi se pare normal să se apere”, a mai declarat preşedintele PNL Suceava care a precizat că la finele săptămânii USL se va întruni la Vatra Dornei pentru a lămuri chestiunile legate de candidatură.

Într-o altă conferinţă de presă, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a recunoscut că există mai multe localităţi din judeţ unde sunt disensiuni privind desemnarea candidaţilor, dar crede că prin dialog acestea se vor soluţiona, astfel încât USL să obţină rezultate foarte bune în alegeri.

„Nu sunt multe localităţi unde mai avem de stabilit candidaţii. Acolo unde este nevoie, vom face sondaj de opinie şi vom găsi cea mai bună soluţie. Nu cred în decizii impuse de la centru, ci cred în dialog”, a mai spus Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de