La minus 14 grade, zeci de suceveni au continuat sa protesteze in fata Palatului Administrativ


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 30 de suceveni au protestat, luni seara, în faţa Palatului Administrativ din Suceava în ciuda gerului de afara, in conditiile in care termometrul arata la ora protestelor minus 14 grade celsius.

Oamenii au cerut, ca si in celelalte seri, demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului, a premierului Emil Boc, alegeri anticipate şi, în premieră, au cerut ca România să renunţe la ACTA.

Zecile de protestatari s-au adunat luni seara pentru a 17-a zi consecutiv în faţa Palatului Administrativ din Suceava unde au scandat lozinci antiprezidenţiale, antiguvernamentale au cerut demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Ei au scandat „Jos Guvernul Boc!”, „Jos Băsescu!”, ”Jos UDMR” „Nu vrem ACTA!” (Tratatul Comercial Anti-Contrafacere semnat joi la Tokio între ţări ale UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia n.r.) sau „Fluture, kerosen nu mai e!”, făcând aluzie la declaraţiile liderului sucevean al PDL, Gheorghe Flutur, care a declarat recent că PDL are suficient kerosen pentru a intra în logica de alegeri.

Protestatarii au spus că vor continua protestele indiferent de cât de frig va fi, manifestări similare fiind organizate luni şi în Fălticeni şi Gura Humorului.

De remarcat este ca mitingul de susţinere a conducerii PDL a CJ Suceava care fusese anunţat pentru luni de un grup de suceveni ca o reacţie la protestele din centrul Sucevei nu a mai fost organizat după ce preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că nu este de acord cu astfel de manifestări şi i-a rugat pe eventualii participanţi la un miting de susţinere să stea acasă.

Printre protestatari a putut fi observat si fostul senator PNTCD, Petru Juravlea.


Intră acum și în grupul de