Nechifor: Conducerea tarii nu este pregatita sa intervina in situatii de urgenta (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Necazurile înregistrate în România pe parcursul ultimelor zile în urma căderilor de zăpadă şi a viscolului care a bătut mai ales în zona de sud a ţării, l-au determinat pe liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, să afirme, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de luni, că statul român nu este pregătit să intervină în situaţii de urgenţă.

“Dacă mai era nevoie, s-a arătat, încă o dată, că statul român şi mai ales autorităţile de la vârf reprezentate de Traian Băsescu şi PDL nu sunt în stare să gestioneze situaţii de urgenţă şi mai ales să ia deciziile corecte care se impun. Săptămâna trecută, când a început viscolul, erau semne clare că trebuia instaurat codul roşu şi nu cel portocaliu, nu ştiu de ce s-au cramponat PDL-iştii să anunţe doar cod portocaliu, iar din această cauză, au avut de suferit foarte mulţi români şi s-au înregistrat şi pierderi de vieţi omeneşti”, a declarat preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor.

El a mai adăugat că în acest fel s-au cheltuit sume importante de bani şi s-au alocat ulterior forţe suplimentare pentru a repara ceea ce se putea preveni de prima dată.

Potrivit liderului social-democrat, emiterea codului roşu implica în primul rând interzicerea deplasării autovehiculelor pe anumite trasee rutiere şi chiar dacă ar fi existat supărări în rândul unor şoferi, s-ar fi reuşit protejarea vieţii oamenilor, iar apoi se intervenea mult mai uşor pentru înlăturarea zăpezii şi deblocarea arterelor de circulaţie pentru traficul rutier.

“Este păcat că nu s-a învăţat nimic din experienţa trecutului, iar actuala conducere nu înţelege că este mai uşor să previi decât să tratezi chiar dacă discutăm de situaţii de urgenţă şi e limpede pentru toată lumea că această guvernare şi-a depăşit puterea de a face ceva pentru români”, a mai adăugat Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de