Paznic AJVPS, agresat de doi pescari veniti la braconaj pe raul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un angajat al Asociaţei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava, în vârstă de 27 de ani din comuna Pătrăuţi, a fost agresat în timpul serviciului, după ce a descoperit pe malul râului Suceava doi bărbaţi care veniseră la braconaj.

Potrivit datelor pe care le deţinem, incidentul a avut loc luni, pe parcursul după-amiezii, când paznicul AJVPS a surprins pe malul drept al râului Suceava, la cca 400 de metri distanţă de podul rutier Costâna din comuna Todirești, două persoane care pescuiau ilegal.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că, paznicul i-a găsit pe malul râului pe doi bărbaţi de 52 și 37 ani, ambii din comuna Todirești, care pescuiau folosind 8 ecrane cu plasă monofilament”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IJP Suceava.

În prima fază, angajatul Asociaţiei le-a solicitat acestora să-l însoțească în vederea aplicării măsurilor legale iar pe moment se părea că cei doi se conformează. Totul a fost pentru puţin timp pentru că după ce paznicul a ridicat plasele monofilament, unul dintre braconieri a fugit, iar în momentul când a fost ajuns, i-a aplicat angajatului AJVPS o lovitură pe care acesta a parat-o cu partea inferioară a armei din dotare. În urma altercaţiei izbucnite între cei trei, suspecţii au fugit.

„În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală şi s-au dispus măsuri de căutare şi prindere a celor doi suspecți care sunt dispăruţi de la domiciliu”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de