Doua masini confiscate in doua zile in Vama Siret pentru trafic cu tigarete (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Încă două autoturisme au ajuns în parcul auto al maşinilor confiscate de vameşii suceveni, după ce în mijloacele de transport au fost descoperite locaşuri special amenajate pentru contrabanda cu ţigări.

Maşinile, proprietate a doi cetăţeni ucraineni, au fost reţinute de organele de control pe parcursul a două zile (marţi şi miercuri) chiar dacă suma totală a pachetelor cu ţigări găsite ascunse în diferite locuri nu depăşeşte cifra de 800.

Primul autovehicul, marca Zaz, aparţinea unui tânăr din ţara vecină în vârstă de 28 de ani, în acesta „fiind descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în două locaşuri special amenajate în bara din spate şi podeaua autoturismului, aproape 600 de pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă ucraineană”, ne-a declarat comisar Ilie Poroch, purtător de cuvânt al SJPF Suceava.

Pe lângă faptul că a rămas fără maşina în valoare de circa 17.000 de lei, şoferul s-a ales şi cu o amendă de 5.000 de lei.

Cea de-a doua maşină, un microbuz marca Mercedes, înmatriculat tot în Ucraina, a fost confiscat miercuri după ce “la controlul amănunţit efectuat de inspectorii vamali au fost descoperite ascunse şi nedeclarate 200 pachete de ţigări marca Viceroy”.

Potrivit aceloraşi surse şi în acest caz pe lângă reţinerea autoturismului, conducătorul auto, o persoană de naţionalitate ucraineană, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.


Intră acum și în grupul de