“Ziua Internationala pentru nonviolenta in scoala”, marcata la Suceava prin lansarea unui film de scurt-metraj


Intră acum și în grupul de

“Ziua Internaţională pentru nonviolenţă în şcoală”, care se serbează, anual, în data de 31 ianuarie, a fost marcată în acest an la Suceava prin lansarea filmului de scurt-metraj „Capcana”, se arată într-un comunicat de presă remis de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Centrul Regional Suceava.

Potrivit aceleiaşi surse, scopul acestei zile remarcate pe plan internaţional este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect.

„ANITP împreună cu partenerii săi locali, Instituţia Prefectului Judeţului Suceava, Organizaţia << Salvaţi Copiii >> Suceava şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat în perioada 30-31 ianuarie 2012 o serie de activităţi privind potenţialele situaţii de risc la care sunt expuşi tinerii, precum şi pericolele unui anturaj nepotrivit vârstei ce duc deseori la expunere şi risc în cadrul unor situaţii de trafic de persoane.

Cu această ocazie, a fost lansat filmul de scurt-metraj << Capcana >> produs de Andrei Siran, după un scenariu semnat de Andrei Siran şi Ovidiu Vorniceanu. Protagoniştii acestui film sunt actorii: Andreea Siran, Ovidiu Bejinariu, Ciprian Pîţul, Mara Alexoaie, Georgiana Siran, Ioana Apetroaiei, Ionuţ Titiene, Bogan Ailincăi, magda Cimbru, Gabriel Mauier, Sandra Văideanu, Claudia Tărîţă şi Bianca Croitoriu”, se precizează în document.

Potrivit aceleiaşi surse, “Capcana” este un film de scurt-metraj ce arată realitatea dură despre traficul de persoane. El se doreşte a fi o atenţionare atât pentru persoanele expuse, potenţialele victime, cât şi pentru tinerii rebeli ce cred că ştiu ce fac, intrând în astfel de afaceri dubioase.

În comunicat se menţionează că premierea peliculei a fost realizată în cadrul a două evenimente cultural educative ce au avut loc în cadrul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava, în data de 30 ianuarie 2012 şi al Colegiului Naţional “Petru Rareş” din municipiu, în data de 31 decembrie 2012, la care au participat aproximativ 370 de elevi şi 12 cadre didactice.


Intră acum și în grupul de