Se anunta trei zile de ninsori si viscol in judetul Suceava. Prefectul face apel la suceveni sa evite deplasarile cu masinile personale


Intră acum și în grupul de

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ “COD GALBEN” pentru intervalul 03 februarie, ora 10.00 – 05 februarie 2012, ora 20.00, perioadă în care sunt vizate ninsori, intensificări ale vântului, viscol şi polei, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a dat asigurări că secţiile de drumuri naţionale sunt pregătite pentru intervenţie, fiind asigurate atât utilajele cât şi cantităţile de material antiderapant necesare, în prezent circulaţia fiind asigurată pe toate drumurile din judeţ şi se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut însă un apel către populaţie să evite deplasările pe drumurile naţionale în perioada următoare, limitându-le la cazurile cu caracter de strictă urgenţă. Dacă deplasarea este imperios necesară, prefectul a solicitat ca populaţia să îşi echipeze vehiculele adecvat, să aibă o rezervă de carburant, hrană şi apă, iar în situaţia în care este surprinsă de fenomene meteorologice extreme, să oprească pe raza celei mai apropiate localităţi.

În calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, prefectul de Suceava a solicitat preşedinţilor Comitetelor Locale pentru situaţii de urgenţă, cât şi instituţiilor publice cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice periculoase, să monitorizeze situaţia la nivelul localităţilor, să pregătească forţele şi mijloacele pentru intervenţia în caz de înzăpeziri şi să se asigure furnizarea utilităţilor energie electrică, gaze naturale şi apă potabilă către populaţie.


Intră acum și în grupul de