Opt ore de lupta cu focul, la minus 28 de grade Celsius, in cartierul Voronet din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Flăcări înalte de câţiva metri au izbucnit la primele ore ale zilei de vineri în gospodăria particulară a unui bărbat din cartierul Voroneţ, oraşul Gura Humorului , judeţul Suceava, iar în câteva momente pârjolul s-a extins şi la o gospodărie învecinată.

Alarma a sunat la pompieri în jurul orelor 05:00, pentru localizarea şi stingerea incendiului deplasându-se la faţa locului Grupa operativă a ISU „Bucovina” Suceava, Garda de intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentele de pompieri Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, cu nu mai puţin de şase autospeciale.

La sosirea pompierilor, în curtea gospodarului ardeau violent şura, un atelier de tâmplărie şi camerele de locuit aflate la etajul atelierului, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie compusă din două case de locuit, una nouă şi alta bătrânească, cu o anexă, atelier de tâmplărie, şură şi un foişor.

Din cercetări, a rezultat că flăcările au pornit din şură, unde proprietarul avea depozitate materiale şi utilaje pentru prelucrarea lemnului, iar incendiul s-a extins şi la gospodăria învecinată cuprinzând adăpostul de animale.

„Intervenţia a fost deosebit de dificilă, şi mai mult, din cauza gerului, temperaturile fiind de -28 de grade Celsius, liniile de furtun pe care militarii le-au desfăşurat, pe distanţe mari, riscau în permanenţă să îngheţe astfel că militarii au fost nevoiţi să îngroape furtunurile în zăpadă pentru a le proteja şi pentru a îndeplini misiunea de localizare şi lichidare a flăcărilor”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

După aproape opt ore de luptă chinuitoare cu flăcările, incendiul a fost lichidat fără a se înregistra victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de