Gerul creste facturile la incalzire ale sucevenilor

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire trebuie să se aştepte la o creştere a facturii la energia termică, în condiţiile în care, datorită temperaturilor scăzute, Termica SA Suceava a produs cu 30 la sută mai multă energie termică în luna ianuarie 2012 faţă de decembrie 2011.

Directorul Termica SA Suceava, Silviu Gemănar, a declarat în lunile noiembrie şi decembrie, producţia de energie termică a fost scăzută faţă de anii precedenţi în condiţiile în care temperaturile exterioare au fost ridicate, arătând că în decembrie producţia medie a fost de 30-35 de Gcal, cu vârfuri de 40-45 de Gcal.

El a arătat că în luna ianuarie producţia a fost mai mare, cu o medie de 45-50 de Gcal, dar cu vârfuri de 75-80 de Gcal în ultimele zile, când s-au înregistrat temperaturi exterioare de -28 de grade Celsius.

Directorul Termica SA a precizat că producţia de energie termică a fost în ianuarie cu 30-35 la sută mai mare decât în decembrie 2011 şi că, în aceste condiţii, şi facturile pentru beneficiari vor fi mai mari.

El a arătat că energia termică a fost produsă cu cărbune şi nu cu gaze naturale şi a menţionat că stocurile de cărbune sunt suficiente pentru această iarnă.

Termica SA Suceava furnizează energie termică pentru peste 26.000 de locuinţe din municipiul Suceava racordate la sistemul centralizat de termoficare.