Gerul creste facturile la incalzire ale sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire trebuie să se aştepte la o creştere a facturii la energia termică, în condiţiile în care, datorită temperaturilor scăzute, Termica SA Suceava a produs cu 30 la sută mai multă energie termică în luna ianuarie 2012 faţă de decembrie 2011.

Directorul Termica SA Suceava, Silviu Gemănar, a declarat în lunile noiembrie şi decembrie, producţia de energie termică a fost scăzută faţă de anii precedenţi în condiţiile în care temperaturile exterioare au fost ridicate, arătând că în decembrie producţia medie a fost de 30-35 de Gcal, cu vârfuri de 40-45 de Gcal.

El a arătat că în luna ianuarie producţia a fost mai mare, cu o medie de 45-50 de Gcal, dar cu vârfuri de 75-80 de Gcal în ultimele zile, când s-au înregistrat temperaturi exterioare de -28 de grade Celsius.

Directorul Termica SA a precizat că producţia de energie termică a fost în ianuarie cu 30-35 la sută mai mare decât în decembrie 2011 şi că, în aceste condiţii, şi facturile pentru beneficiari vor fi mai mari.

El a arătat că energia termică a fost produsă cu cărbune şi nu cu gaze naturale şi a menţionat că stocurile de cărbune sunt suficiente pentru această iarnă.

Termica SA Suceava furnizează energie termică pentru peste 26.000 de locuinţe din municipiul Suceava racordate la sistemul centralizat de termoficare.


Intră acum și în grupul de