Tigari de 80.000 de lei, capturate de politistii de frontiera in apropierea granitei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni din cadrul SPF Brodina au reuşit pe parcursul zilei de vineri o captură de ţigări de contrabandă în valoare de peste 80.000 de lei.

Potrivit informaţiilor oferite de comisar Ilie Poroch, purtător de cuvânt al SJPF Suceava, captura a avut loc în jurul orelor 10:00 „când lucrătorii noştri au observat, la aproximativ 1,5 km de linia de frontieră un grup de persoane care transportau spre interior mai multe colete voluminoase. Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea suspecţilor moment în care aceştia au abandonat coletele încercând să fugă”.

Până la urmă, poliţiştii de frontieră au reuşit reţinerea a doi tineri de 18 şi 27 de ani, ambii domiciliaţi în comuna Straja, judeţul Suceava.

„La cercetarea terenului, au fost descoperite mai multe colete ce conţineau aproximativ 8.500 pachete cu ţigări în valoare de peste 80.000 de lei, provenite din contrabandă şi au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene care au informat ca au descoperit la faţa locului mai multe urme şi indicii, iar în prezent se efectuează cercetarea în comun a evenimentului”, a mai adăugat Ilie Poroch.

Cei doi tineri sunt acum cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de