Un barbat de 72 de ani a murit din cauza frigului. Iarna continua sa dea batai de cap autoritatilor din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

O persoană dintr-o localitate suceveană a murit din cauza frigului, a anunţat, sâmbătă, prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu care a precizata că bărbatul, în vârstă de 72 de ani a murit în 31 ianuarie, iar Serviciul de Medicină Legală Suceava a confirmat, vineri, că acesta a murit prin hipotermie accidentală.

Prefectul de Suceava a declarat că, în judeţ de la instituirea codului portocaliu de ger şi până în prezent s-au înregistrat 62 de cazuri de persoane fără adăpost sau la care s-a manifestat hipotermia, iar în cazul unui bărbat în vârstă de 72 de ani, din comuna Şcheia, care a murit în 31 ianuarie, Serviciul de Medicină Legală Suceava a confirmat vineri că acesta a murit din cauza unei ”Asfinxii mecanice prin paralizia muşchilor respiratori – hipotermie accidentală”.
În ultimele 24 de ore au fost depistate în judeţ două persoane cu hipotermie ce au fost internate la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, respectiv Vatra Dornei, dar şi zece cazuri sociale, aceştia fiind preluaţi de unităţile UPU şi ulterior transferaţi către Centrele de primire persoane cu probleme sociale.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava asigură în continuare ambulanţe pentru a verifica zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, ce pot fi afectate de temperaturile scăzute.

Popescu a mai spus că în ultimele 24 de ore, în judeţul Suceava s-au înregistrat ninsori însemnate, care au determinat depunerea unui strat nou de zăpadă între 6 cm în oraşul Broşteni şi 27 de cm. în comuna Coşna, iar sâmbătă dimineaţa temperaturile aerului erau cuprinse între -17 grade Celsius la Suceava şi Rădăuţi şi -14 grade Celsius la Poiana Stampei.

Prefectul a subliniat că nu sunt drumuri blocate în judeţul Suceava, iar pe drumurile naţionale se circulă pe carosabil acoperit cu zăpadă frământată de 1 – 2 cm. Pe toate drumurile naţionale se intervine cu 30 de autoutilaje şi s-au împrăştiat 584 tone de materiale antiderapante.

Totodată, pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă şi se acţionează cu 52 de utilaje cu lamă. Aeroportul ”Ştefan Cel Mare” Suceava este operaţional. Aeronava pe ruta Suceava – Bucuresti a decolat la ora 6.10 în condiţii normale.

Alimentarea cu energie electrică nu este afectată, cu excepţia a două deranjamente colective, în reţeaua de joasă tensiune, din comunele Calafindeşti şi Drăgoieşti – sat Măzănăeşti, iar echipele E-on Moldova lucrează pentru remedierea defectelor astfel încât sâmbătă după amiaza să reia alimentarea cu energie electrică.

Prefectul de Suceava a menţionat că atât comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, cât şi instituţiile statului monitorizează situaţia şi sunt pregătite să intervină cu operativitate, în orice situaţie de urgenţă ce se va manifesta în judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de