O parte din discursul suceveanului Bogdan Baciu despre eradicarea saraciei, inclusa pe site-ul oficial al ONU


Intră acum și în grupul de

Suceveanul Bogdan Baciu, delegat de tineret al României la ONU, participă în perioada 1-10 februarie la Comisia pentru dezvoltare Sociala din cadrul Consiliul Economico Social care are loc la New York.

Împreună cu celălalt delegat de tineret al României la ONU, Alexandra Năstase, acesta a susţinut, în data de 3 februarie, un discurs pe tema angajabilitatii, somajului si a anteprenoriatului social in randul tinerilor, in contextual eradicarii saraciei (tema generala a comisiei de anul acesta). O parte din discursul delegatilor de tineret a fost inclusa pe site-ul oficial ONU, lucru foarte important pentru reprezentantii Romaniei.

“Bogdan Baciu şi Alexandra Năstase, delegaţi de tineret din România, au făcut o declaraţie comună în care au cerut politicienilor să aibă mereu în minte, în primul rând, atunci când vorbim despre eradicarea sărăciei, necesitatea de a asigura un prezent sigur şi şansa pentru un viitor mai bun pentru tinerii din întreaga lume. Din perspectiva tinerilor, eradicarea sărăciei a fost direct legată de punerea în aplicare a standardelor corespunzătoare de învăţământ şi asigurarea accesului la informaţie, capitalului intelectual si a oportunităţilor de a implementa idei inovatoare şi iniţiative, au spus ei. Creşterea şomajului a fost unul dintre efectele cele mai dramatice şi imediate ale crizei economice şi financiare asupra tinerilor, îndemnând statele membre să ia măsuri pozitive şi concrete de încurajare a iniţiativelor antreprenoriale, în special cele care implică tineri.

Ei au spus până acum România a facilitat înfiinţarea de întreprinderi mici şi mijlocii printr-un program guvernamental numit “Tineri antreprenori”. Cu un buget de 3 milioane €, iniţiativa a condus la crearea a 4.300 de companii şi 9.000 de noi locuri de muncă în numai şase luni, au spus ei. Ei au concluzionat cu un apel la toate statele membre pentru a-si intensifica eforturile pentru a asigura standarde adecvate de educaţie, accesul la informaţie şi sprijin pentru tinerii întreprinzători. < prea reale pentru a fi abordate doar în discursuri abile şi declaraţiile nobile de intenţii „, au spus ei>> “, se arată pe site-ul oficial al ONU (www.un.org).

Delegatii de tineret ai Romaniei la ONU vor organiza un side-event in Misiunea Romaniei la ONU, la care vor participa delegatii de tineret din tarile prezente, pentru a gandi impreuna o modalitate de a extinde acest program si in alte tari si pentru a intari aceasta initiativa. Bogdan Baciu şi Alexandra Năstase au pus la punct si un site, www.romanianunyd.wordpress.com, pe care puteti gasi informatii actualizate zilnic despre prezenta lor de la New York si evenimentele la care participa.


Intră acum și în grupul de