Urmarit penal pentru o evaziune de aproape 270 de milioane de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 44 de ani din comuna Dărmăneşti, judeţul Suceava, este în atenţia organelor de ordine care au stabilit că acesta se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”, în valoare de aproape 270 de milioane de lei vechi.

De altfel, potrivit datelor pe care le deţinem, pe parcursul zilei de luni, la propunerea venită din partea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat începerea urmării penale.

„În sarcina celui în cauză s-a reţinut că, în perioada octombrie 2010-aprilie 2011, a comercializat peste 20 de utilaje aparţinând unei societăţi comerciale fără a colecta şi vira la bugetul de stat TVA-ul aferent şi a prestat servicii fără a colecta TVA-ul, dar în aceeaşi perioadă de timp a dedus ilegal TVA în sumă de peste 17.000 de lei, aferent cheltuielilor cu alte materiale consumabile, pentru care nu a putut prezenta documente că le-ar fi utilizat în societate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

Prejudiciul total a fost calculat la valoarea de aproximativ 27.000 de lei, care, afirmă aceleaşi surse a fost recuperat în totalitate, iar după definitivarea cercetărilor se va dispune procedural.


Intră acum și în grupul de