Lungu: „Avem zilnic comandamente pe tema gerului. Am emotii cu conductele vechi de apa. Oricand e posibil sa cedeze”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul Primăriei municipiului Suceava

Ion Lungu, primarul Sucevei

TEXT LIVE:

“Avem zilnic comandamente pe tema gerului. Am emoţii cu conductele vechi de apă care oricând e posibil să cedeze. În Iţcani, s-au rezolvat problemele cu apa.

La Termica se lucrează cu două grupuri şi livrăm energie electrică în sistem. Am plătit un milion de euro subvenţia. Vrem să mai dăm 25 de miliarde de lei în februarie.

Probleme deosebite la Termica nu au fost şi sper să nu fie. Nu avem semne că Adrem nu ar face noua centrală termică. 9 mai 2013 este termenul de punere în funcţiune. Practic, până în 2028, sucevenii ar avea cea mai ieftină gigacalorie din ţară. Eu sper ca cei de la Adrem vor face investiţia asta.

De Termica au început să se intereseze firme din exterior, în special din spaţiul ex-sovietic. Vom discuta în CL să scoatem din nou la licitaţie Termica.

Cred că am învăţat ceva. Ideal e să ai cărbunele în curte şi să nu depinzi de nimeni. Cu gazul metan a fost o problemă zilele acestea şi s-a văzut.

Primăria Suceava va contribui cu 50.000 de lei pentru utilităţile de la adăpostul din George Enescu. Rămânem în alertă şi vom urmări persoanele cu probleme şi fără adăpost.

Retehnologizarea Termica şi aducerea ei la condiţiile cerute de normele de mediu şi modernizată costă cam 200 de milioane de euro.

Primăria a trimis decizii de impunere pentru impozitele pe anul 2012 cetăţenilor. Cei care le-au plătit le vor lua ca informare. Legea ne obligă să o facem.

Strategia noastră de a da bonificaţii la persoane juridice a dat roade până acum. Sper să avem bugetul pe 2012 mai mare ca cel de anul trecut.

Ne concentrăm zilele acestea pe străzile secundare. Vom interveni în zona şcolilor şi a instituţiilor publice. Fac apel la cetăţeni să se implice şi ei.

În martie, vom intra cu un proiect de hotărâre pentru scutiri la impozite pe 7 ani la cei care îşi refac termic faţadele. Nu va fi simplu însă.

Fac apel la cetăţeni să participe la adunările asociaţiilor de proprietari şi să îşi exprime părerea referitor la problema câinilor vagabonzi.

A avut loc o şedinţă a CA la handbal. Primăria rămâne principalul finanţator al echipei. Anul acesta, vom da 11,6 miliarde de lei. Apreciez că lucrurile merg bine. “


Intră acum și în grupul de