A vrut sa se incalzeasca si a ars de vie in propria-i casa


Intră acum și în grupul de

O femeie de 84 de ani din satul Lucăceşti, judeţul Suceava, şi-a pierdut viaţa în urma unui incendiu care i-a cuprins locuinţa, după ce bătrâna a pus lemne pe foc pentru a se încălzi.

Potrivit datelor pe care le deţinem, incidentul a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orelor 05:30, când pompierii Detaşamentului din Fălticeni au fost chemaţi de vecinii bătrânei după ce, ieşiţi din case, au văzut flăcările care înghiţiseră casa.

“La sosirea echipajelor, ardea casa de locuit, construită din chirpici, pe astereală din lemn, acoperită cu draniţă şi carton asfaltat, materiale care au favorizat dezvoltarea rapidă a incendiului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată.

După aproape două ore, pompierii militari au reuşit să stingă incendiul dar, din nefericire, în cenuşa în care s-a transformat casa, a fost găsit şi corpul fără viaţă al proprietarei.

“Din primele cercetări, incendiul a izbucnit din cauza jarului sau a scânteilor căzute din sistemul de alimentare, o sobă cu acumulare de căldură”, a mai adăugat Alin Găleată.

De la începutul anului şi până acum, pompierii au intervenit pentru localizarea şi stingerea a peste 90 de incendii care au avut cauze de producere specifice sezonului rece. Numărul incendiilor înregistrate putea să fie mult mai mare dar, la unele solicitări în care s-a aprins funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului sau diferite materiale aflate în apropierea sobelor, proprietarii au reuşit să le stingă fără să fie nevoie de intervenţia pompierilor.

Totodată, în urma incendiilor, au fost înregistrate şi şase victime, din care trei răniţi şi trei persoane decedate.


Intră acum și în grupul de