Gerul da peste cap traficul feroviar. Un tren s-a defectat in statia Cacica si alte 19 trenuri pe ruta Suceava au fost anulate


Intră acum și în grupul de

Temperaturile scăzute şi fenomenele meteorologice din sud-estul ţării au dus la anularea a 19 trenuri pe ruta Suceava. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, este vorba despre trenurile Vatra Dornei- Suceava, Suceava-Cacica, Cacica-Suceava, două trenuri pe ruta Vereşti- Botoşani şi două trenuri Botoşani-Vereşti, patru trenuri Suceava-Bucureşti Nord; trenurile Suceava Nord- Mărăşeşti şi Mărăşeşti-Suceava Nord, două trenuri Bucureşti Nord-Suceava Nord, Bucureşti Nord-Vadu Siret, trenul Suceava- Braşov şi Braşov –Suceava.

Sursa citată informează totodată că trenul 5741 Suceava- Vatra Dornei s-a defectat în staţia Cacica, după ce a fost constatată o deficienţă la frâna automată şi a fost trimisă o locomotivă electrică din staţia Suceava Nord pentru a prelua această garnitură.

Potrivit datelor centralizate de Prefectura Suceava, un număr de 15 unităţi şcolare din judeţ cu 1.734 şcolari şi preşcolari) şi-au suspendat miercuri integral programul şcolar, din care şapte şcoli cu 1.301 elevi şi opt grădiniţe cu 433 preşcolari.

În comunicatul Prefecturii se mai menţionează că în noaptea de marţi spre miercuri s-au înregistrat temperaturi scăzute în judeţ, cel mai frig fiind la Rădăuţi, unde minima nopţii a fost de -28 de grade Celsius, la Suceava fiind înregistrate -24 de grade Celsius, iar la Poiana Stampei -21 de grade Celsius.

În ultimele 24 de ore, au fost depistate în judeţ două persoane cu hipotermie, internate la UPU Suceava şi respectiv Spitalul Gura Humorului şi trei cazuri sociale, preluate de unităţile UPU Suceava şi CPU din judeţ şi ulterior transferate către Centrul de primire persoane cu probleme sociale.

Defecţiunea care afecta miercuri dimineaţa alimentarea cu energie electrică în satul Rădăşeni a fost remediată de echipele de intervenţie.

Pe drumurile naţionale şi judeţene se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă, pe carosabil fiind strat de zăpadă de până la un centimetru.


Intră acum și în grupul de