Sucevenii se pronunta pentru strangerea cainilor fara stapan de pe strazi si eutanasirea celor bolnavi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Locuitorii municipiului Suceava doresc adunarea de pe străzi a cânilor vagabonzi şi eutanasierea celor bolnavi. Cel puţin asta arată chestionarele la care au răspuns până acum o parte dintre suceveni.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în prezent se află în derulare consultarea publică privind soluţionarea problemei câinilor fără stăpân.

Astfel, prin asociaţiile de proprietari, locatarii răspund la chestionare prin care sunt întrebaţi dacă doresc ca aceşti câini să fie strânşi de pe străzi, sterilizaţi şi îngrijiţi în padocurile municipalităţii, dacă doresc ca după sterilizare câinii să fie din nou lăsaţi liberi în municipiu, dar şi dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor bolnavi sau bătrâni.

Lungu a spus că 98,2 la sută dintre cei care au răspuns s-au pronunţat pentru adunarea câinilor de pe străzi, sterilizarea şi îngrijirea lor în padocurile municipalităţii şi pentru eutanasierea câinilor bolnavi sau bătrâni. „Asta se conturează ca soluţie pentru această problemă”, a spus primarul.

El a arătat că municipalitatea amenajează, în prezent, într-o fostă clădire ce a aparţinut societăţi de utilităţi, ACET SA, un al doilea adăpost pentru câinii fără stăpân şi şi-a exprimat încrederea că până în toamna acestui an vor fi strânşi de pe străzi câinii fără stăpân.


Intră acum și în grupul de